• C Novo mesto
  • 03:56
  • Pet, 02.06.2023

Poletna nega las

Lasje so pomemben del našega videza. Nanje ne smemo pozabiti niti poleti, ko se predamo užitkom dopusta in prostih dni.  Zaradi soli, klora v bazenski vodi in močnih sončnih žarkov so naši lasje poleti kar precej ogroženi, zato je v tem obdobju potrebna še posebej skrbna nega las. V današnjem članku bomo opisali, kako kar najbolje poskrbimo za lase v vročih poletnih mesecih.

Lasje so torej poleti izpostavljeni močni sončni svetlobi, ki precej izsuši lase, še posebej v primeru, da so kemično obdelani. Kakšna je ustrezna nega las, ki jim bo povrnila vlago? Privoščite si globinsko balzamiranje, in sicer tako, da uporabite balzame, ki vsebujejo kreatin ter jojobino olje. Balzam nanesite na lase, potem pa si nadenite še kapo za prhanje, ki jo ovijete z brisačo, in pustite balzamu, da deluje nekaj časa. Zaradi toplote bo balzam res učinkovito deloval in prodrl v notranjost las. V ta namen pridejo še kako prav tudi različne oljne maske za lase.

Nega las

Vas je v bazenu kdaj že presenetil zelen odtenek las? V tem primeru se odpravite v trgovino po izdelke, ki odstranjujejo klor, še bolje pa bo, če se obrnete kar na svojega frizerja. Lahko pa se poslužite tudi naslednjega trika: v kozarcu vode raztopite 3 aspirine, s tem pripravkom pa prelijete sveže umite lase. Pustite delovati nekaj minut, nato pa lase sperete

pod tekočo vodo.

 

V tem primeru se tudi izogibajte barvam za lase, ki vsebujejo kovinske soli. Nega las pa naj se začne tako, da si še pred skokom v bazen zmočite lase, saj bodo tako vsrkali manj klora. Po vsakem kopanju si dobro sperite lase, zvečer pa si jih dobro umijte.

Pred odhodom na bazen ali plažo poskrbite za konice las

Preden se odpravite na sonce, zaščitite lasne konice, ki so najbolj izpostavljene sončnim žarkom. Uporabite poseben pripravek, ki je na voljo v vseh bolje založenih drogerijah. Preparati bodo vrhnjo plast las zaščitili s tankim filmom, ki odbija UV sončne žarke in ohranja vlago v laseh.

Nega las: Za lepo barvo in sijoče lase

Vsi vemo, da na soncu barvani lasje pobledijo. Zato bo nega las ustrezna v primeru, da si boste lase zaščitili s primernim pokrivalom, lase pa lahko tudi spnete. Po končanem poletju pa obvezno obiščite frizerja ali pa si z barvo osvežite lase kar doma.

Pravila za poletno spenjanje las

  • Poskrbite, da si boste lase speli nad zatiljem, tako da bo vrat gol. S tem se lasje ne bodo lepili na vrat, vam pa ne bo še bolj vroče.
  • Lase morate speti ohlapno oziroma rahlo. Nikar jih ne zategujte, saj vas bo pričelo boleti lasišče, poleg tega pa bo lasišče tudi slabo dihalo. Posledice bodo kmalu tu: preznojeni lasje se vam bodo kar lepili na glavo.
  • Izogibajte se tudi ustvarjanju preč, saj nas lahko ravno tam opeče sonce.

    Nega las

  • Izopgibajte se elastikam, lase si raje spnite s sponkami in lasnicami. Elastike imajo namreč to slabo lastnost, da lase potrgajo.

Poletna nega kože: lasem povrnite lesk

Sonce torej odstranjuje barvo in suši lase, zato so lahko lasje poleti videti precej pusti.  Lesk jim lahko vrnete tako, da poskrbite za ustrezno nego las. Uporabljajte balzam, zelo pa vam bo pomagalo tudi to, da boste lase spirali z mešanico vode in kisa, saj bo ta postopek zaprl vrzeli v povrhnjici.

Nega las: Poskrbite, da bodo lasje ustrezno nahranjeni

Nega las

Zato lasem dajte na volje bogastvo proteinov. V trgovinah poiščite šampone in balzame, ki vsebujejo beljakovine žitnih kalčkov ali pa keratin. Če želite, da bodo vaši lasje ostali prožni, se pri sušenju las izogibajte temu, da bi jih vlekli. Odsvetujemo tudi kodranje in ravnanje las. Poletje je namreč čas, ko si lahko lase posušite kar na zraku.

Nega las z olji

Poleti še posebej priporočamo nego las z olji. To storite tako, da na lase nanesete olje, segreto na sobno temnperaturo. Nato lase in lasišče dobro zmasirate, si nadenete kapo in pustite, da olje deluje pol ure. Nato si lase dobro operite. Priporočamo vam arganovo, avokadovo, olivno, jojobino ali kokosovo olje.

Pripravila: Monika M.

Poletna nega las
1 od 3
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.