• C Novo mesto
  • 01:59
  • Sre, 30.11.2022

Nikar jih ne nosite – ti kosi oblačil vas postarajo bolj, kot bi si mislili

Ne glede na to, koliko let štejete, so oblačila bistven in najbolj opazen del vašega zunanjega izgleda. Še posebej takrat, ko si želite, da bi vaš videz odražal nekoliko manj let, kot jih imate v resnici. Seveda imajo velik vpliv na to tudi morebitne gubice na obrazu, ličila in pričeska, ki jo nosite – a verjemite, oblačila so ključnega pomena. Če želite nekoliko pomladiti svoj videz ali pa vsaj izgledati stari toliko, kot ste v resnici, pobrskajte po omari in razmislite o spremembah. Vsekakor ne more škoditi, če v svojo garderobo vnesete nekaj svežine. Mladosten in svež videz pa boste dosegli tako, da se čim bolj izogibate spodnjim kosom oblačil.

Preveč drzni kosi oblačil

Kratka krilca, tesno prilegajoče se obleke, ki razkrivajo ogromno, bluze z globokim izrezom … Čeprav nošenje takšnih oblačil zahteva kar nekaj poguma in samozavesti, vam svetujemo, da jih ne nosite prepogosto. S takšnim stilom namreč nakazujete na to, da si nekoliko preveč prizadevate za ohranjanje mladostnega videza. Kot pravijo, nobeno pretiravanje ni vredu. Prveč drzna oblačila so lahko ob določenih priložnostih tudi neokusna.

Pretiravanje z oblačili v črni barvi

Črna je nevtrana in elegantna barva, ki je primerna za vse priložnosti. S črno tako rekoč ne morete zgrešiti. Vendar naj ta barva nikar ne postane vaš vsakdanjik, preveč črne barve vas namreč ravno tako lahko postara. Zabavajte se in si privoščite nekaj barvnih vzorcev. Če niste ljubitelji pisanega, pa izbirajte vsaj med različnimi odtenki nevtralnih in pastelnih barv, ki so bolj nežne.

črna oblačila

Dolga krila

Marsikdo je zmotno prepričan, da so krila nad koleni primerna le za zelo mlade, dolga krila pa za starejše. Ni res. Pomembno je, da izberete krilo, ki se vam lepo prilega glede na vašo višino in obliko postave. Napačen kroj vam ne bo pristajal, za povrh pa vas bo še postaral.

Ohlapne kavbojke

Čeprav tesne in povsem oprijete kavbojke niso najbolj primerne, enako velja tudi za preveč ohlapne kavbojke. Morda so udobne, ampak hkrati tudi postarajo vaš videz. Poskusite najti zlato sredino, ki poudari vašo postavo in vam poda svež videz.

kavbojke

Puliji

Morda vas pozimi grejejo in se v njih počutite udobno, a če le gre, jih ne nosite prepogosto. Puliji z ovratnikom namreč namigujejo na to, da je nekaj na vašem vratu potrebno skriti in vas zaradi tega postarajo.

Oblačila in obutev z bleščicami

S takšnim stilom boste drugim dajali vedeti, da si na vsak način prizadevate, da bi bili videti mladi in privlačni. Takšna obupana želja po mladostnem videzu vas postara veliko bolj, kot bi si lahko mislili.

bleščice

Oblačila s velikimi vzorci

Na žalost so oblačila z ogromnimi vzorci rezervirana za mlajše generacije. Kot odrasla oseba boste s tem izpadli nekoliko otročje in nezrelo, za povrh pa veliki vzorci poudarjajo nepravilnosti na telesu, ki bi jih sicer želeli prikriti.

Preveč modnih dodatkov

Z modnimi dodatki, kot so ročna ura, šal, kravata, sončna očala in razni nakit, lahko zagotovo izpopolnite in popestrite svoj videz. Vendar nikar ne pretiravajte, saj lahko to izpade popolnoma drugače, kot ste si predstavljali. Raje se odločite za en minimalističen modni dodatek in verjemite – s pravo kombinacijo barv in materialov lahko delate čudeže.

modni dodatki

NaDlani.si; Foto: Pexels

Nikar jih ne nosite – ti kosi oblačil vas postarajo bolj, kot bi si mislili
1 od 4
Pexels
Pexels
Pexels
Pexels
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.