• C Novo mesto
  • 23:47
  • Pon, 20.05.2024

Noč čarovnic – najboljše ideje za zabavo

Noč čarovnic otrokom predstavlja dan, ko se lahko našemijo v čarovnice in takšne ali drugačne pošasti, pa tudi odrasli si lahko privoščijo svojo zabavo. Prav zares, duhovi, vampirji in podobna bitja vseh starosti zagotovo pričakujejo obilje zabave … Zakaj ne bi letos torej pripravili vrhunsko zabavo, katere se bodo vsi še dolgo spominjali? V nadaljevanju vam zato predstavljamo super ideje za noč čarovnic, katerih bodo veseli prav vsi.

Za noč čarovnic priredite ples v maskah

Že sama ideja se sliši zelo zanimivo, kajne? Najprej se morate odločiti, ali bo vaša maškarada imela temo ali ne. Nato pripravite vabila, ki bodo izdelana v duhu maškarade. Gostom morate povedati, da so kostumi zaželeni, maske pa obvezne. Kdo bo nosil najstrašnejšo masko? Kdo bo najbolj skrivnosten in kdo najbolj eleganten? Ples za noč čarovnic seveda ne sme miniti brez tekmovanja za najboljšo masko!

Kaj vam bo ples za noč čarovnic, če ne boste poskrbeli za ustrezno glasbo? Seznam glasbe je lahko trendi in zabaven, na njega pa morate obvezno uvrstiti “Thriller” in skladbe iz muzikala “Fantom iz opere”, lahko pa posežete tudi po mešanici glasbe iz različnih grozljivk.

Noč čarovnic je popolna le s kopico izrezljanih buč

Različne ideje za noč čarovnic se bodo kar vrstile. Vaše goste povabite, da s seboj prinesejo svoje buče. S tem se boste izognili stroškom, ki bi nastali, če bi za vse buče morali poskrbeti sami. Poskrbite za ustrezno orodje za izrezovanje buč, nato pa starše in otroke povabite, da se udeležijo tekmovanja v izrezovanju najlepše buče. Podelite lahko nagrado za najlepšo, najbolj strašno in najbolj smešno bučo.

Na noč čarovnic mrtvi vstajajo iz svojih grobov

Družino in prijatelje povabite, da na zabavo pridejo oblečeni kot njihova priljubljena slavna osebnost. Mrtva slavna osebnost. Res je, da sta Marilyn Monroe in Elvis oba zelo znana, a kdo želi na zabavi videt deset “Merlinc” in petnajst Elvisov? Spodbudite svoje goste k temu, da bodo izvirni in ideje za noč čarovnic se bodo kar kresale. Naj se ne omejijo samo na igralce in pevce, saj obstaja kopica zgodovinskih oseb, v katere se lahko našemijo. Dobrodošle so tudi slavne mumije in zombiji.

Na noč čarovnic poskrbite za pravo vzdušje

Na noč čarovnic poskrbite za pravo vzdušje

Začnite že zunaj, pri vhodu v hišo. Na tla položite kamne, ki bodo spominjali na nagrobne kamne, vhod pa osvetlite z barvno verigo žarnic, ki bo poskrbela za oranžno, rdečo ali modro svetlobo. Za večjo dramatičnost lahko goste sprejemate pri stranskem vhodu, če ga seveda imate.

Za primerno vzdušje pa poskrbite tudi v notranjosti hiše. Ideje za noč čarovnic so naslednje: izberite sobo ali dve, kjer se bodo gosti zadrževali, in ju okrasite s primernimi okraski. Ne pozabite na skeletnjake, pajčevine, umetne pajke, meglo in ogledala. Svetloba naj bo pridušena. Seveda pri tem pomislite tudi na starost gostov. Če bodo prisotni tudi majhni otroci, nikar ne pretiravajte s strašljivimi dodatki.

Verjamete, da obstajajo duhovi?

Tema vaše zabave za noč čarovnic so lahko tudi duhovi. V tem primeru  uporabite ogromno sveč, ki jih razporedite vsepovsod po sobi. Za okrasitev sobe uporabite tudi gaze in druge eterične materiale oz. tkanine, ki bodo spominjale na duhove. Najemite vedeževalko ali klicalca duhov in še pred koncem večera priredite zabavno seanso.  

Ideje za noč čarovnic: hrana in pijača

Bodite kreativni pri izbiri menija. Pire krompir lahko oblikujete v možgane, črevo pa iz med seboj povezanih klobas. Očesne votline naj bodo kar iz polovice jajčne lupine. Tudi z želatino lahko oblikujete različne dele telesa. Poskrbite še za pijačo: za noč čarovnic bo kot nalašč krvavi punč, ki ste ga pripravili iz brusničnega soka, sode in rdečega barvila za živila.

Bodite originalni in izvirni ter prepustite domišljiji prosto pot.

Upamo, da boste med vsemi idejami za noč čarovnic našli kakšno, ki bo ustrezala tudi vam. Bodite originalni in izvirni ter prepustite domišljiji prosto pot. Veliko zabave vam želimo!