• C Novo mesto
  • 06:19
  • Čet, 09.02.2023

Nov TikTok trend ličenja, ki ga boste še posebej veseli, če imate naporen delovnik

Obstaja ogromno različnih pripomočkov in tehnik ličenja, s katerimi lahko prekrijemo podočnjake in zabuhle oči, ki so ponavadi posledica neprespanosti, kronične utrujenosti in stresa. Pred kratkim pa se je začel po družbenem omrežju TikTok širiti nov trend ličenja, ki je osupnil svet. Ta trend ličenja stremi k temu, da se podočnjake namerno poudari – če jih nimate, pa se jih nariše. Zanimivo, kajne?

Risanje umetnih podočnjakov?

Več TikTok uporabnikov oziroma v večji meri uporabnic je delilo videoposnetke, v katerih se ličijo. Vendar to ni povsem običajno ličenje – na obraz si rišejo umetne podočnjake. Nov trend ličenja naj bi spodbujal njihove sledilce k naravnemu videzu kože in nosil sporočilo, naj se vsak posameznik počuti dobro v svoji koži ne glede na morebitne pomanjkljivosti.

Že leto nazaj je TikTok uporabnica @okshordie objavila videoposnetek sebe, kako si riše podočnjake zaradi tega, ker je videla nekoga, ki se ji je zdel zelo “ljubek” s podočnjaki. Njen videoposnetek je dosegel več kot 355 000 ogledov.

@abbyroberts#stitch with @sarathefreeelf eye bags r sexi okay♬ original sound – Abby Roberts

Trend risanja podočnjakov je močno spodbudila vplivnica Sara Cartens, ki je v sodelovanju s Teen Vogue ena prvih začela objavljati videoposnetke risanja podočnjakov. Njen videoposnetek, v katerem za ustvarjanje umetnih podočnjakov uporablja celo šminko, si je do sedaj ogledalo več kot 6,8 milijona ljudi.

@sarathefreeelf♬ Greek Tragedy (Oliver Nelson TikTok Remix) – The Wombats

Vplivnica pravi, da je želela svojim sledilcem pokazati, kako “kul” je v resnici, če imaš podočnjake. Sama se je z njimi spopadala vsakodnevno, seveda pa je na svojih družbenih omrežjih uporabljala filtre, da jih je zakrila. Meni, da je zelo dobro, da med seboj delimo stvari, ki nas delajo nesamozavestne, saj s tem krepimo svojo samopodobo. Zato je z veseljem začela z risanjem umetnih podočnjakov, saj je mnenja, da lahko na tak način svet sprejme lepotne “pomanjkljivosti”, ki so v resnici povsem normalne. Sledilo ji jo ogromno drugih uporabnic TikToka, ki so povedale, da so vedno podpirale idejo, da je lep vsak posameznik ne glede na to, kakšen make up nosi.

Pripravil NaDlani.si; Foto: Unsplash