• 2.55C Novo mesto
  • 23:24
  • Ned, 26.01.2020

Ob rojstvu je tehtala le 620 gramov, potem se je zgodil čudež – VIDEO

Francesca Bradley-Curran je danes, ko je stara devet mesecev, sinonim za čudež. Ko se je rodila, je namreč tehtala zgolj 620 gramov in zdravniki so ji pripisovali le malo možnosti za preživetje.

A izkazalo se je, da je v resnici prava mala borka, ki se ne bo kar tako vdala. Ko se je rodila, so bila njena stopala velika kot kovanec, v prvih nekaj mesecih svojega življenja pa je prebolela meningitis, sepso in kolaps pljuč.

Iz bolnišnice je šla 17 tednov po rojstvu. »Čudoviti je biti skupaj z njo doma. Nisem mislila, da bo sploh kdaj tu z menoj. Grozno mi je samo pomisliti, da je ne bi bilo z nama, če bi se rodila sama dva dni prej,« je povedala njena mamica Victoria, ki se seveda še živo spominja, kako je bilo ob porodu. »Še vedno je bila videti kot zarodek. Kožo je imela prozorno, ni imela trepalnic in obrvi, bila je tako majhna,« pravi.

Francesca se je rodila v 24. tednu nosečnosti. Njeni mamici so dejali, da ima težave z jajčniki in da nikoli sploh ne bo mogla imeti otrok, zato sta se s partnerjem še toliko bolj razveselila nosečnosti. Ko pa je v 24. tednu začutila bolečine v trebuhu, so jo odpeljali v bolnišnico, naslednje jutro pa dejali, da rojeva. Za življenje novorojenčice se je borilo 15 zdravnikov in medicinskih sester, a na srečo se je vse izteklo dobro. »Vsaki dan je močnejša,« pravi mamica, ki si je hčerino ime že dala vtetovirati.