• C Novo mesto
  • 21:09
  • Pon, 25.09.2023

Od levov do ovnov: astrološka znamenja, ki se najtežje spopadajo s stresom

Nekateri ljudje so precej impulzivni, živijo na robu in potrebujejo zelo malo zunanje spodbude, da postanejo nad nečim navdušeni. Če vas nenapovedani dogodki hitro iztirijo in če ste povsem živčni ob misli na »rok za oddajo«, potem je stres najverjetneje vaš življenjski sopotnik. No, malo stresa je zmeraj koristno, saj nas spodbuja, da dosežemo svoje cilje, preveč stresa pa nam lahko zelo škodi, tako da čustveni kot na telesni ravni.

Levi

Tisti, ki so po astrološkem znamenju levi, so zmeraj zvesti svojim visokim standardom in popolnosti, kar pa jih lahko v marsikateri situaciji postavi v zelo stresen položaj. Že najmanjša sprememba, ki je ne pričakujejo, jih lahko namreč povsem iztiri in znervira. Levi verjamejo v popolnost in ko je ne najdejo ali ne dosežejo, se bodo gnali do onemoglosti in se obremenjevali zaradi nepomembnih stvari, da jo dosežejo. Ker so vajeni vse stvari narediti sami, ne bodo skoraj nikoli zaprosili za pomoč.

Vodnarji

Vodnarji polovico svojega življenja preživijo tako, da se obremenjujejo z majhnimi stvarmi v življenju. Zmeraj temeljito razmislijo o prihodnosti in o stvareh, ki so izven njihovega nadzora in na katere nimajo nobenega vpliva. Razmišljanje o takšnih stvareh je seveda zelo stresno. Že po naravi so takšni, da želijo vse obveznosti zaključiti še pred rokom, zato se bodo glede njih še dodatno obremenjevali.

Ribi

Nivo stresnega hormona kortizola je pri ribah zmeraj visok, saj si ljudje s tem astrološkim znamenjem ne znajo pomiriti misli in čustev. Pogosto jim misli uidejo izpod nadzora in ustvarjajo lažne scenarije, kar lahko močno poslabša njihovo duševno zdravje.

Ovni

Lahko si zamislite osebo, ki je pod stresom, pomnožite njeno stanje z 10 in tako boste dobili ovne. Ljudje, ki so po astrološkem znamenju ovni, so pogosto zelo zaskrbljeni glede vseh podrobnosti, čeprav so pogosto povsem nepomembne. V glavi si ustvarjajo lažne scenarije, kar močno zmanjša njihovo sposobnost sprejemanja odločitev.

Pripravil: NaDlani.si

Foto: Unsplash