• C Novo mesto
  • 20:49
  • Pon, 26.09.2022

Pes zagrabil deklico in jo premetaval po dvorišču – ko je mama ugotovila, zakaj, je ostala brez besed

Američanka Catherine Svilicic je mati leto in pol stare punčke, ki se je odločila, da bo v svoj dom sprejela zapuščenega psa pasme doberman. Zavedala se je, da je žival ogromno pretrpela in da bi utegnilo njeno dolgoletno zanemarjanje in zlorabe, ki jih je preživela, vplivati na njeno vedenje. A se je kljub temu odločila, da tvega in psu ponudi možnosti za boljše življenje. Želela si je, da bo življenje s posvojenim psom naučilo njeno hčerko, kako lepo ravnati z živalmi, kaj pomeni biti ljubljen in kakšna je naša odgovornost do živali. Zato se je odpravila v zavetišča in domov pripeljala dobermana, ki mu je nadela ime Khan. Vse je potekalo zelo gladko, Khan se je izkazal za zelo inteligentnega in učljivega psa, hčerka Charlotte ga je oboževala. V nekem trenutku pa se je vse spremenilo. Na dvorišču se je začelo dogajati nekaj osupljivega in povsem nepričakovanega.

Pes je zagrabil deklico in jo začel premetavati …

Charlotte se je na dvorišču igrala s Khanom, starša sta od daleč nadzorovala dogajanje, vendar sprva nista opazila nič nenavadnega. Naenkrat pa sta deklica in pes začela divje teči po dvorišču, deklica je kričala in tudi pes je lajal. Khan se je vedel divje in agresivno, to ni bilo v nobenem pogledu podobno njuni običajni igri. Nekaj je bilo hudo narobe. Naenkrat se je Khan ustavil in zgrabil Charlotte. Christine je v šoku opazovala dogajanje; ni razumela, kaj se je zgodilo. Vedela je, da Charlotte nikoli ne bi načrtno razjezila ali razdražila psa. Kri ji je zaledenela, do strahu se sploh ni mogla premakniti. Khan je deklico zagrabil za plenico in jo z gobcem zalučal meter naprej, starša sta se zgrozila.

Ko je ugotovila razlog za njegovo početje, je ostala brez besed

Deklica sicer ni bila videti prizadeta, saj je takoj za tem nadaljevala s plazenjem po travi naprej. Khan ji je sledil, s čeljustmi zagrabil plenico in jo premetaval naprej in nazaj. Starša sta v trenutku stekla na dvorišče in prijela otroka, ki je bil začuda povsem miren, nič prestrašen in brez ene same solze. Charlotte sta starša umaknila na varno, Khan pa se je medtem zrušil po tleh in pričel cviliti. Nikomur ni bilo jasno, kaj se dogaja.

Catherine je pregledala Charlotte, če ima kakšne praske ali ugrize, vendar je bila deklica čudežno povsem nedotaknjena in nepoškodovana. Medtem ko je pregledovala hčerko, je pes cvilil vedno bolj in vedno glasneje. Christine je ugotovila, da je kuža v hudih bolečinah in da potrebuje nujno pomoč. Peljali so ga k veterinarju in ugotovili, da je Khan v resnici junak, saj je deklico v resnici zaščitil pred tem, da bi jo pičila osa. Oso je sam pogoltnil, zaradi česar je močno zatekel v lica in gobček. Pri veterinarju so mu nudili ustrezno oskrbo in na srečo se je vse izteklo srečno.

NaDlani.si; Foto: Unsplash

bloke