• C Novo mesto
  • 05:08
  • Tor, 18.05.2021

Po 76 letih se hiša prodaja za 1,4 milijona, kupci so šokirani – FOTO

Kako lahko cene nepremičnin zrastejo v višave, dokazuje primer iz Avstralije, kjer je najstarejši avstralski par svojo hišo s tesnobo v srcu začel prodajati po dolgih 76 letih skupnega življenja v njej.

SYDNEY – Tom (105 let) in Jean Cheetham sta se pred kratkim odločila, da hišo v priljubljeni četrti Mosam v Sydneyju prodata, saj sta se morala preseliti v dom za ostarele. To seveda ni nič nenavadnega, a potencialne kupce in svetovne medije je navdušilo dejstvo, da se njuna hiša vse od vselitve ni prav nič spremenila!

Pred hišo so sicer zgradili garažo, priročno delavnico in manjšo verando, vse drugo pa je ostalo v prvotnem stanju, iz leta 1938. Oglas je dobil ogromno pozornosti in hiša, za katero sta takrat odštela kakšnih tri tisoč dolarjev, je zdaj dosegla ceno vrtoglavih 1,4 milijona dolarjev.

Videti je, kot da je hiša ostala ujeta v času med svetovnima vojnama. Njene stene so ostale nedotaknjene, pohištvo in oprema sta ostala ista, vendar skrbno očiščena, celo kuhinja je takšna, kot je bila takrat. Okoli hiše se zbirajo kandidati za kupce in celo sosedje, ki jih zanima, kakšna je notranjost. Zanimiva je tudi zato, ker ostaja ena redkih neobnovljenih v okolici, kljub temu pa je videti naravnost krasna.

Par, ki je vse življenje prebil skupaj, je bil seveda neločljiv, a Jean je julija letos umrla. Imela sta dva otroka in štiri vnuke, devet pravnukov in pet prapravnukov.

Vir: Daily Telegraph, M. S.