• C Novo mesto
  • 08:57
  • Čet, 19.05.2022

Preprosti koraki do srečnejšega življenja

Na našo raven sreče vplivajo številni dejavniki. Vendar pa smo mi sami tisti, ki lahko veliko pripomoremo k temu, da bi nam bilo v življenju lepše. Nekaj smo dogodki, ki se nam zgodijo, drugo pa to, kako na njih gledamo in kako nanje odreagiramo. In na to imamo vedno vpliv.

Predstavljamo vam nekaj metod, kako lahko izboljšate raven svojega razpoloženja in postanete srečnejši.

Hvaležnost

Pomembno je, da se znamo osredotočiti na vse dobro, kar je v našem življenju. Vsak večer pred spanjem si vzemite nekaj minut časa in razmislite o 10 stvareh, za katere ste hvaležni. To je lahko karkoli. Lahko ste hvaležni za prijeten klepet s prijateljem, pogled na prelep sončni zahod, za okusno kosilo, kakovostno partnerstvo ali popoldanski počitek. Bolj kot boste razmišljali o dobrih stvareh v vašem življenju in bili zanje hvaležni, več jih boste ustvarili.

Odpuščanje

Ljudje dostikrat gojimo take in drugačne zamere do drugih, če se ti ne vedejo tako, kot bi si želeli. Vendar je to izguba naše energije. Imejmo v mislih, da vsak človek ravna tako, kot najbolje zna, glede na njegovo izhodišče; na izkušnje in pridobljena znanja. Če nam kdo naredi kaj slabega, to večinoma izvira iz njegove lastne bolečine. Osredotočimo se na stvari v svojem življenju, na katere lahko vplivamo. Drugim pa pustimo, da so, kar so in jim odpustimo. Zakaj bi s sabo nosili breme, ki ni naše?

Skrb zase

Pomembno je, da znamo v vsakih okoliščinah poskrbeti za to, da se počutimo kar se da dobro. Dajmo si tisto, kar si želimo in potrebujemo. Kljub številnim obveznostim si vzemimo vsaj pol ure dnevno le zase in počnimo, kar nas veseli. Poskrbimo za zdravo prehrano, za dovolj gibanja, za vnašanje čim več tega v naše življenje, kar nam riše nasmeh na obraz. Ne glede na to, kaj od nas pričakuje okolica. Če ne bomo v prvem planu poskrbeli zase, potem kaj dosti kmalu ne bomo več mogli dajati. Skrb zase naj bo tako prioriteta.

Avtor: P. K.

dolenjske lekarne