• C Novo mesto
  • 20:31
  • Sob, 04.12.2021

Priljubljen duhovnik Martin Golob spregovoril o celibatu in priznal, da je bil tudi sam že zaljubljen

Martin Golob iz župnije Grosuplje velja za enega najbolj priljubljenih duhovnikov v Sloveniji. Tokrat je za YouTube kanal Joonglaa odgovoril na 10 odštekanih vprašanj, med drugim se je dotaknil tudi celibata in lastnih izkušenj z zaljubljenostjo. Več kot očitno tudi duhovniki niso imuni na ljubezen.

Priljubljen duhovnik je v spodnjem videoposnetku razkril veliko o sebi, spregovoril je o tem, kako so družina in prijatelji sprejeli njegovo odločitev, da želi postati duhovnik, razkril svoje mnenje o celibatu in priznal celo, da je bil tudi že zaljubljen. Pravi, da sta ga starša podpirala, ko se je odločil za poklic duhovnika; mama mu je rekla, naj bo srečen, medtem ko je bil oče na začetku nekoliko zadržan, saj si je želel, da bi delal z njim na kmetiji, vendar je tudi on zelo lepo sprejel njegovo odločitev.

“Kadar sem zaljubljen, se zahvalim bogu”

Tudi celibat Golob podpira, vendar je mnenja, da bi morda morali omogočiti izbiro človeku, ki se odloča za poklic duhovnika: “Celibat je fajn, kar se tiče načina življenja, ki ga živim, mi prav pride, mogoče pa bi bilo kakšnemu fantu lažje pri odločitvi za duhovniški poklic, če celibata ne bi bilo, mogoče bi morali dati na izbiro, ali želi nekdo celibat ali se želi poročiti, tako kot imajo to v pravoslavni cerkvi.” Priznal je, da je bil tudi že zaljubljen, za kar je hvaležen: “Kadar sem zaljubljen, se zahvalim bogu, da je to še vedno v meni, prepoznam se kot človek. Čas zaljubljenosti je tudi čas, ko je človek zelo umetniško navdihnjen, takrat si poln življenja. Pomembno pa je, da se takrat človek odloči sam pri sebi, kaj želi – ali bo to zaljubljenost gojil ali bo šel svojo pot naprej.”

Kar se tiče oboževalk, Golob pove, da ima predvsem starejše oboževalke, od katerih je moč zaznati naklonjenost, nikoli pa ne pride do resnega osvajanja: “V času počitnic sem imel kar nekaj avtobusov upokojenskih društev, slikajo se z menoj ali pa kdaj dobim kakšne lepe komentarje. Občutim, da me imajo radi tako kot tudi jaz njih.”

Če vas zanima več o priljubljenem duhovniku, pa si oglejte spodnji videoposnetek.

Pripravil NaDlani.si; Foto: YouTube