• C Novo mesto
  • 07:39
  • Tor, 15.06.2021

Raziskave pravijo: to so najbolj nenavadni fetiši na svetu

Justin Lehmiller je psiholog in priznan raziskovalec na področju seksa in razmerij, ki se že dobro desetletje ukvarja s tematikami, ki ponekod po svetu še vedno veljajo za tabu: spolne bolezni, spolne fantazije in fetiši, priložnostni seks. V eni izmed raziskav se je ukvarjal z najbolj nenavadnimi spolnimi fantazijami na svetu, kar je služilo kot osnova za njegovo knjižno uspešnico Tell Me What You Want. Več kot 4000 Američanov je prosil, naj s svojimi besedami opišejo svojo največjo spolno fantazijo. Večina fantazij, ki so jih opisovali anketirani, ni bila presenetljiva, šlo je za seks v troje, igranje vlog, uporabo spolnih igrač ali preizkušanje novih položajev. Nekatere – sicer  redke – opisane fantazije pa so bile po njegovih besedah zelo šokantne.

Lutka

Ena izmed anketirank v svoji fantaziji sebe vidi kot nepremično izložbeno lutko, ki sedi v spalnici in je prisiljena gledati svojega moža, ki ima spolne odnose z drugo zelo privlačno žensko. Njo v vlogi lutke takšen prizor prizadene in vzburi hkrati, želi se dotakniti svojega partnerja, vendar se fizično ne more premakniti. Tako ostane prikovana na posteljo in oddaljeno opazuje par. Lehmiller pravi, da je takšna fantazija tesno povezana s spolnim trendom, imenovanim cuckolding, ki je v zadnjem času postal zelo priljubljen. Gre za sporazumno obliko poligamije, kjer eden od partnerjev, ponavadi moški, opazuje svojo partnerico, ki ima spolne odnose z drugo osebo. Takšne fantazije pogosto vključujejo sadistične in mazohistične komponente, saj je lahko tisti, ki opazuje, močno ponižan.

spolne fantazije

‘Živega me pojej’

Nekaj anketiranih je svojo najljubšo spolno fantazijo opisalo kot željo po tem, da bi jih ogromno bitje žive pojedlo. Na primer eden izmed sodelujočih je povedal, da bi se rad valjal po ustih pošasti in ‘bil prisesan na njene zobe kot košček bonbona’. Nato bi ga ogromno bitje pogoltnilo, nekaj časa bi se trudil, da bi se izvlekel iz njegovega želodca, vendar neuspešno. Na koncu bi ga ogromno bitje prebavilo. To je še ena zelo nenavadna sado-mazo fantazija, saj gre za to, da »pošast« popolnoma prevlada nad človekom, pojasnjuje Lehmill.

Lovke

Šestim anketiranim je skupno, da njihove najgloblje in največje fantazije vključujejo lovke. Ena izmed sodelujočih je razkrila, da si želi spolnih odnosov s hobotnico, druga je govorila o tem, da si želi, da bi jo spolno napadla žival ali rastlina z lovkami. Spet tretja anketiranka je priznala, da si želi, da bi jo bitje z lovkami oplodilo. Tudi to vključuje sadistične in mazohistične elemente, vendar Lehmiller pravi, da lahko opazimo tudi druge zanimive aspekte. Seksualne fantazije, ki vključujejo lovke, bi lahko namigovale tudi na potlačeno željo o skupinskem seksu, saj se oseba, ki fantazira, vzburi ob misli na več lovk. Vsi, ki so razkrili seksualno željo, povezano z lovkami, so opisovali ogromno fizične stimulacije, podobne tisti, ki jo je moč doživeti v središču pozornosti v orgiji.

NaDlani.si; Foto: Pixabay, Unsplash