• 29.88C Novo mesto
  • 15:46
  • Pet, 07.08.2020

Samsung galaxy S8 je na poti

Samsung galaxy S8, naslednik galaxyja S7, na prodajne police prihaja prihodnje leto. Čeprav o njem uradno še ni slišati veliko, je nekaj informacij že znanih.

Samsung galaxy S8 naj bi se nekoliko odmaknil od običajnih modelov serije S, ki jo proizvaja ta južnokorejski velikan. Samsung galaxy S8 bo seveda imel tudi običajni, ravni zaslon, a to ne pomeni, da bo podjetje prekinilo s politiko ustvarjanja dveh podobnih modelov istočasno. Samsung galaxy S8 naj bi bil najboljši Samsungov telefon doslej, saj naj bi bil zelo vzdržljiv, funkcionalen, produktiven in nadvse prijeten tudi očem – v beli, črni, modri in zlati barvi.

Samsung galaxy S8 naj bi bil na voljo v dveh velikostih. Diagonala bo nekoliko večja, kot je pri dozdajšnjih modelih, predvidevajo pa, da bi Samsung lahko tokrat presenetil še s tretjim modelom, pri katerem bo zaslon prekrival približno 90 odstotkov sprednje površine telefona. Samsung galaxy S8 bo morda imel na obeh straneh zakrivljen rob zaslona, čeprav to še ni povsem razkrito. Glede na predvideno velikost bi lahko govorili celo o manjši tablici (po nekaterih podatkih naj bi bila diagonala kar 6,2-palčna).

Medtem ko se je Apple pri zadnji različici iPhona znebil slušalk na žici, se utegne podobno zgoditi tudi pri telefonu samsung galaxy S8. Če to drži, si bo morda treba omisliti brezžične slušalke ali poiskati kakšno drugo rešitev. Tipko »domov« naj bi fizično odstranili, namesto tega naj bi bile vse tipke na zaslonu.

Samsung galaxy S8 naj bi imel tudi nekoliko boljšo kamero kot starejše različice. Po vzoru drugih podjetij, ki ustvarjajo pametne telefone, naj bi tudi pri tem vstavili dual kamero. Imel naj bi šest gigabajtov rama, 30-megapikselsko kamero in zaslon s 4K resolucijo, menda zaradi navidezne resničnosti. Kamera naj bi bila sposobna optične stabilizacije slike, prepoznavanja obraza in samodejnega laserskega fokusa.

Za baterijo po polomu z modelom galaxy note 7 seveda upajo, da ne bo eksplodirala, predvidevajo pa, da bi lahko zdržala 24 ur neprekinjene uporabe. Pa še brezžično jo boste lahko polnili. Po nekaterih navedbah naj bi bil samsung galaxy S8 do 1,8-krat močnejši kot S7. Napravica naj bi bila tudi vodoodporna in odporna proti praskam. In cena: po navedbah tujih medijev nekje okoli 775 evrov, vendar ta cena še ni potrjena, zlasti ne za Slovenijo.

Kakor koli že, če si želite samsung galaxy S8, bo treba še malce počakati.

Pripravila: M. S.