• C Novo mesto
  • 06:49
  • Pon, 23.05.2022

Spletno nakupovanje: s temi triki do (bistveno) ugodnejšega nakupa

Kar priznajte si – ni večjega navdušenja od novega prejetega paketa, ki ste ga naročili po spletu. Pustimo malenkosti, da z nakupovanjem pravzaprav zapravljamo svoj lasten denar, paket vseeno doživljamo kot darilo, ki ga nestrpno pričakujemo. Glede na to, da fizične trgovine niso več vedno na voljo vsem posameznikom, nam splet olajša te tegobe in prihrani veliko časa.

Spletno nakupovanje nam dandanes ponuja res raznolike možnosti – preko spleta lahko kupimo praktično vse kar si zaželimo. Kaj pa cena? Hitro lahko postanemo odvisni od pretiranega zapravljanja. V nadaljevanju vam predstavljamo enostavne trike, s katerimi lahko zmanjšate znesek svoje nakupovalne košarice.

Večkratna ‘prva’ registracija

Veliko spletnih trgovin ponuja popust ob prvi registraciji oz. prijavi na spletno stran. Za večkratno koriščenje popusta enostavno ustvarite nov e-mail profil in se preko njega ponovno ‘prvič’ registrirajte v spletni trgovini. Izkoristite popust in uživajte v spletnem nakupovanju.

Preverite ceno izdelka pri drugih spletnih trgovinah

Se vam je že kdaj zgodilo, da bi pri spletnem nakupovanju zasledili enak izdelek pri več spletnih trgovinah? Veliko spletnih trgovin ponuja enake modele (predvsem) dizajnerskih oblačil po različnih cenah. Ne pozabite primerjati cene enakega izdelka na več različnih straneh, saj se lahko cene med seboj precej razlikujejo.

S skupnim naročilom do brezplačne poštnine

Da bo spletno nakupovanje še ugodneje, se lahko na lahek način izognemo plačevanju poštnine. Vam do minimalnega zneska za brezplačno poštnino manjka še kakšen dodaten kos v vaši nakupovalni košarici? Hitro preverite pri prijatelju ali sorodniku, če bi tudi njima prav prišel kakšen nov kos oblačila in oddajte skupno naročilo.

Izkoristite kode za popust

Še sploh obstaja kakšna spletna trgovina, ki ne bi ponujala cenejšega nakupovanja v obliki kod za popuste? Govorimo o kodah, ki jih trgovine pošljejo znanim ‘influencerjem’, ti pa kodo oglašujejo na svojih socialnih omrežjih in z njimi omogočajo cenejše nakupovanje svojim sledilcem. Z omenjenimi kodami lahko pri spletnem nakupovanju bistveno znižamo končni znesek v nakupovalni košarici.

Poigrajte se z internetnim algoritmom

Nobena skrivnost ni, da se internet in družbenaomrežja velikokrat poigrajo z nami. Se vam je že kdaj zgodilo, da bi vam po ‘googlanju’ enega izdelka vaše družbeno omrežje začelo prikazovati oglase podobnih izdelkov? V tem primeru govorimo o algoritmih, ki prepoznajo vaše zanimanje za določene izdelke, ki jih nakupujete preko spleta.

Poigrajte se z algoritmom tudi vi. Napolnite spletno košarico z želenimi izdelki, potem pa zaprite aplikacijo brez naročila. Velika verjetnost je, da dobite na mail ponudbo spletne trgovine, ki vam bo za izbrane izdelke po nekaj dnevih ‘ležanja v košarici’ ponudila popust na nakup.

Pripravil NaDlani.si; Foto: Pexels, Unsplash

cvetličarna