• 12.37C Novo mesto
  • 19:29
  • Sre, 08.04.2020

Kako oživiti svoje spolno življenje: 3 triki

Vaše spolno življenje se zadnje čase zdi kot pesem, za katero ste pri dvajsetih trdili, da bo za vedno vaša najljubša, potem pa ste jo slišali tolikokrat, da vas ob poslušanju preprosto ne preplavi več isti občutek vznemirjenja. Vedno znova ponavljate iste položaje, in čeprav delujejo, vas pomanjkanje spremembe utruja. Kaj storiti?

Morda se splača, da s partnerjem poskusiva nekaj popolnoma novega?

Raziskovanje novih možnosti je dobra ideja, če se o njih prej pogovorita in prepričata, da bosta v njih oba uživala, vseeno pa se izogibajte drastičnim spremembam, če se ob njih ne počutite dobro. Nobenega razloga ni, da bi se vam bilo treba oblačiti v lateks, mrežaste nogavice in škornje iz lakastega usnja, če vam to ni v naravi. Ne razmišljajte samo teoretično, kaj bi vašemu partnerju MORDA ustrezalo, ampak razmislite predvsem o scenarijih, ki bi bili vznemirljivi za oba. Čisto v redu je, če kdaj pokukate iz cone udobja, vendar si morate tega želeti, in nikdar se ne bi smeli počutiti, kot da nekaj počnete samo za užitek partnerja. Seks je dejavnost, ki vključuje medsebojno zadovoljitev in izmenjavo želja. Poslušajte svojega partnerja, prav tako pa mu tudi sami brez zadržkov povejte, kaj bi še radi poskusili.

1. Erotična masaža je lahko dobrodošel uvod v spolnost

Erotična masaža je odličen način, da si pri partnerju pridobite plus točke – in naslednjič, ko se boste počutili še posebej utrujeni, se bo morda počutil motiviranega, da vam vrne uslugo. Erotična masaža je odličen način, da iz ramen in mišic preženemo zakrčenost in se obenem spravimo v primerno voljo za nadaljne posteljne akrobacije.

Preden začnete, posvetite nekaj pozornosti ustvarjanju primernega vzdušja, ki vaju bo oba spravilo v primerno voljo. Prižgite dišečo svečo, zatemnite sobo in poskrbite, da vas ne bodo zmotili zvoki otrok ali druge motnje, npr. zvonjenje telefona. Nič ne uniči razpoloženja kot klic mame, ki vas sprašuje, ali boste na sobotni piknik prinesli kumarično solato.

Začnite nežno in ves čas spremljajte partnerjev odziv; tako se boste naučili, kaj občuti, ko pritisnete na določeno točko. Če se s tem strinja, lahko povečate pritisk. Če v službi preživlja veliko časa za računalnikom, po možnosti na neprimerno oblikovanem stolu in nagnjen naprej, je prav mogoče, da občuti bolečine v vratu, ramenih in spodnjem delu hrbta. Nežno se sprehajajte s prsti vzdolž hrbtenice in posvetite pozornost naravni obliki hrbta in vdolbinam pod lopaticami: ko boste zadeli pravo točko, vas bo partner na to že opozoril.

Tako kot spolnosti se tudi masaže nikar ne lotevajte “na suho“, sicer lahko pričakujete neljube rezultate in bolečine. Poskrbite, da boste imeli pri roki stekleničko z masažnim oljem po svojem okusu. Uporabite lahko tudi kokosovo olje, ki je odlično za vlaženje kože.

Pomembno: za masažo lahko uporabljate veliko olj, vendar, če uporabljate kondome, pred uporabo na intimnih delih preverite, ali je posamezno olje kompatibilno z uporabo kondoma oz. na sploh primerno za tovrstne igrice. Nekatera olja lahko namreč škodujejo zaščitni funkciji kondoma. Če uporabljate kondome in želite olje uporabiti tudi na intimnih delih, uporabite temu posebej namenjeno olje.

2. Poskusite se v igranju vlog

To je dokaj zabavna aktivnost, ki sicer ne zanima vsakogar, vendar ne morete vedeti, ali vam je všeč, dokler ne poskusite, kajne? Če tudi sicer uživate v igranju vlog, imate hiter jezik in uživate v “umazanem“ govorjenju, ste morda odkrili novo nišo!

Poskusite se vživeti v nove, neznane vloge: tako bo vajina spolnost dobila priokus vznemirljivosti.

P. S. Igranje vlog ne pomeni nujno, da se morate posluževati vulgarnega jezika – to storite samo, če v tem uživate, in v tem uživa tudi vaš partner.

3. Nikoli ne pozabite pridobiti dovoljenja

V želji po raziskovanju novih možnosti v spolnosti smo lahko včasih hitrejši kot partner, ali pa imamo druge želje, ki se ne skladajo z njegovimi. Nikakor si ne želite, da bi v postelji storili nekaj, česar on ne mara, prav tako kot si ne želite, da bi se to zgodilo vam. Pomembno je, da je vaša spolnost zgrajena na načelu privolitve, in da v njej oba uživata. Nikamor se ne mudi, nič vam ni treba hiteti, in ne bodite nepotrpežljivi, če si vaš partner morda ne želi poskusiti novih stvari. Komunikacija je ključ do uspešne in za obe stranki zadovoljujoče spolnosti – ne pozabite vedno vprašati, česa si želi in česa si ne želi, preden poskušate nove stvari.

Rutinsko spolno življenje je lahko posledica novega stanja v razmerju

Spolnost med partnerjema ne obstaja ločeno od njunega odnosa. Če je vajina spolnost zapadla v ponavljajoče se vzorce, za to obstaja več razlogov, in preden iščete samo nove trike in v posteljo prinašate vse od žgečkljivih peres do puhastih natikačev, je pametno, da razmislite o svojem razmerju na sploh. Precej verjetno je, da je vajina spolnost postala bolj rutinska zaradi enega izmed naštetih razlogov:

  1. skupaj sta že tako dolgo, da vesta, kaj lahko pričakujeta drug od drugega in kateri triki delujejo drug na drugem; zato se držita ustaljenih, že preverjenih tračnic. S tem ni nič narobe, vendar je občasno še vedno dobro, da skrenete s tira: morda boste odkrili novo destinacijo, za kar vam bo partner še kako hvaležen.
  2. obadva se v vsakodnevnem življenju srečujeta s toliko stresa in pritiska, da sta zvečer preveč utrujena, da bi v spolnost vlagala potrebno energijo in kreativnost. Poskusite med vikendom rezervirati nekaj časa samo drug za drugega, brez motečih elementov. Ne lotevajte se spolnosti iz navade, če ste utrujeni: bolje je, da se akcije lotite jutri ali pojutrišnjem, vendar z več energije. Tudi v spolnosti velja: kvaliteta je bolj pomembna kot kvantiteta.
  3. vzemite si čas zase. Manj vznemirljiva spolnost je morda znak, da je vaše celotno razmerje zapadlo v rutino: s partnerjem sta morda že tako navajena drug na drugega, da le še težko začutita vznemirjenje tistih prvih dni, prvih zmenkov. To je sicer normalno, vendar ne pomeni, da bi morala tudi spolnost nujno postati rutinska.

Ne primerjajte se

Morda imate občutek, da je vaše spolno življenje manj vznemirljivo, kot bi moralo biti, vendar se ne obremenjujte – to je občutek, ki prežema veliko ljudi, saj smo ves čas soočeni z nerealnimi standardi. Nismo stroji ali igralci v porno filmih, in pomembno je, da imamo od sebe realistična pričakovanja. Konec koncev, rutina pomeni tudi, da dobro poznate partnerja in njegove želje, in on pozna vas: mar ni to recept za uspeh?

A. K.

Vir fotografij: Unsplash

Kako oživiti svoje spolno življenje: 3 triki
1 od 4
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.