• C Novo mesto
  • 09:19
  • Ned, 25.07.2021

Spomladansko čiščenje življenja

Čeprav nas še vedno preseneča sneg, nikakor ne moramo zanikati dejstva, da je pomlad tik pred vrati. In s tem letnim časom prihaja tudi spomladansko čiščenje. Ljudje se bodo lotili čiščenja svojih domov, podstrešij, garaž in tako naprej. Mi pa tokrat ne bomo govorili o čiščenju stanovanja, temveč bomo omenili spomladansko čiščenje življenja. Kako se ga lotiti? Berite naprej in razkrili vam bomo nekaj super koristnih nasvetov.

Uredite svoje misli

Spomladansko čiščenje življenja začnite s tem, da uredite misli, ki vam begajo v glavi. Vsak dan nas obkroža nešteto različnih dejavnikov, zato ni nič čudnega, da veliko ljudi trpi zaradi anksioznosti in depresije. Težko se je upreti določenim mislim, še posebej ponoči, ko se poskušamo umiriti in zaspati. A z malo prakse vam bo uspelo tudi to. Naučite se mirno sedeti in umiriti svoj um s pomočjo meditacije. O vsem tem lahko ogromno preberete tudi na internetu.

Pazite na to, kaj jeste

Pravo spomladansko čiščenje življenja zajema tudi čisto, zdravo prehranjevanje. Vaše telo vam bo zagotovo namignilo, kadar ne bo zadovoljno s hrano, ki jo premore vaš jedilnik. Bodite prijazni do svojega organizma, saj imate le eno telo in zanj morate kar najbolje poskrbeti. Izogibajte se presladki in preveč procesirani hrani. Raje si sami pripravite veliko bolj zdrave obroke.

Med spomladansko čiščenje življenja spada tudi to, da najdete več časa sami zase.

Premislite o svojih osebnih ciljih

Tudi to še kako sodi med spomladansko čiščenje življenja. Od zastavljanja novoletnih zaobljub je minilo že nekaj mesecev, zato je zdaj čas, da ugotovite, kako uspešni ste bili pri uresničevanju svojih ciljev. Ste cilje uresničili? Kaj vas zadržuje, da jih ne morete izpolniti? Morda boste morali načrtovati novo strategijo, da boste lahko postorili vse, kar ste si za novo leto zadali.

Znebite se odvečne, stare krame

Tako kot boste uredili svoje misli, morate urediti tudi svoj dom. Tudi to sodi med spomladansko čiščenje življenja. Pobrskajte po svoji omari in vrzite proč vsa oblačila, ki jih niste nosili že več kot eno leto. Prav tako storite s starimi igračami, opremo in drugimi predmeti iz svojega doma, ki vam hodijo le v napoto. S tem boste pridobili več prostora in svoj dom boste lahko uredili na novo.

Izberite nove hobije

Spomladansko čiščenje življenja nadaljujte z izbiro novih hobijev. Če ste se starih že naveličali ter se vam dozdeva, da je vaše življenje pusto in dolgočasno, potem je čas, da se začnete ukvarjati z novimi stvarmi. Lahko se začnete učiti novega jezika, kuhanja, risanja, igranja na določeno glasbilo, … Možnosti so res neomejene.

Pozabite na stare zamere in odpustite

Spomladansko čiščenje življenja ne bi bilo popolno, če ne bi napredovali tudi na tem področju. Če že predolgo nosite težko prtljago, je čas, da se je dokončno znebite. Ne glede na to, za koga gre, naučite se pozabiti in oprostiti. Preteklosti ne morete spremeniti, lahko pa sprejmete to, kar se je zgodilo in nadaljujete s svojim življenjem. Ko boste preteklost pustili v preteklosti, boste veliko bolj cenili vse, kar imate v sedanjosti.

Vzemite si čas tudi zase

Med spomladansko čiščenje življenja spada tudi to, da najdete več časa sami zase. Če ne boste dobro skrbeli zase, ne boste bili kos vsem izzivom, ki jih prinese nov dan. Zato prečistite svoj urnik in naj umestite tudi čas, ki bo pripadal samo vam. Če tega ne morete storiti vsak dan, potem to naredite vsaj enkrat na teden. Tudi vi si zaslužite počitek. Sprostite se ob zanimivi knjigi, potopite se v razkošno penečo kopel, med poslušanjem glasbe uživajte ob kozarcu dobrega vina in podobno. Izbira je samo vaša.

Prekinite razmerja, ki se ne obnesejo

Spomladansko čiščenje življenja zaključite s tem, da dobro ocenite različna razmerja v svojem življenju. Zaključite z vsemi, ki so za vas postala strupena. Morda je čas, da zamenjate službo. Morda pa je čas, da zamenjate svoje prijatelje. Nikar ne vztrajajte v nezdravih razmerjih.