• C Novo mesto
  • 21:14
  • Sob, 04.12.2021

Spoznajte Rusinjo, katere lasje so vredni 4000 evrov

Angelika Baranova je ponosna lastnica izredno dolgih las, ki je med drugim zmagala na natečaju Ruska kita in pobrala glavno nagrado – stanovanje v Moskvi. 28-letna Rusinja svojih las ni postrigla vse od petega leta, že vse življenje pa se ljudje ozirajo za njo prav zaradi las. Sprašujejo jo celo, če bi svoje lase prodala, ponujali so ji že vse do 4000 evrov, a je ponudbe zavrnila.

Baranova je odraščala v ruski vasi Pokosnoje, že od malega je bila nekaj posebnega zaradi svojih dolgih las. Njenim staršem so bili njeni lasje zelo všeč in je zato preprosto niso strigli. Baranova pravi, da ji je oče kot majhni deklici vedno postrigel samo konice in nič več, dvakrat v življenju pa naj bi se ostrigla tudi sama. Dolgi lasje so ji zelo všeč, čeprav je mnenja, da jo včasih ovirajo v vsakdanjem življenju; jo motijo pri hoji in premikanju. A kljub temu so po njenem mnenju vredni vsega truda, saj dolgi lasje zelo dobro izpostavljajo žensko energijo.

Skrivnost je v ustrezni negi in prehrani

Marsikdo je navdušen nad njenimi lasmi, saj lasje kljub temu, da so zelo dolgi in da jih Rusinja ne striže prav pogosto, izgledajo zelo zdravi in nič kaj uničeni. Baranova pravi, da je skrivnost v negi; preden jih umije, lase vedno počeše, potem pa umije le lasišče in lasne korenine. Svojih las nikoli ne suši s sušilcem za lase, ampak jih posuši na naraven način. Upprablja le blage šampone brez škodljivih sestavin, ki bi lahko poškodovale lase. Pravi, da je za lepe in zdrave lase zelo pomembna nega, nekaj pa je zagotovo tudi v genetiki. Redno poskrbi za to, da zmasira svoje laisšče, enkrat mesečno pa uporabi tudi masko za lase, pomešano z jojobinim oziroma repičnim oljem. Poleg ustrezne nege las je po njenem mnenju pomembna tudi prehrana. Ključno je, da se prehranjujemo urazvnoteženo in uživamo živila, ki vsebujejo beljakovine za rast las. Enako pomembna je tudi ustrezna hidracija telesa.

Pripravil NaDlani.si; Foto: Instagram