• C Novo mesto
  • 21:11
  • Čet, 30.06.2022

Strokovnjaki razlagajo pomen erotičnih sanj

poletni festival

Poznate tisti občutek, ko vas zvok budilke zbudi iz intenzivnih erotičnih sanj? Ali pa ko vas zjutraj v hlačkah čaka presenečenje? Tako kot sanje o nosečnosti, smrti ali padcu po stopnicah, so tudi sanje o spolnosti povsem normalne in vsak jih je že kdaj doživel. Ampak ali imajo kakšen globlji pomen, nam skuša naša podzavest kaj sporočiti? Strokovnjaki za sanje pravijo, da sanje o seksu nakazujejo našo potrebo po čustveni (in ne telesni) bližini, ki nam manjka v vsakdanjem življenju.

  • Sanje o oralnem seksu

Po mnenju strokovnjakov sanje o oralnem seksu ne pomenijo le tega, da si želite malo akcije z jezikom. Resnica je povsem drugačna – sanje o ustih so po navadi povezane z našo potrebo po intimnem pogovoru. Bodite pozorni na to, kdo v sanjah je tisti, ki izvaja oralni seks in kdo ga prejema. Tisti, ki ga izvaja, je najverjetneje nekdo, ki mora začeti intimni pogovor, ker mu nekaj leži na duši ali pa ste mu vi dolžni opravičilo ali pojasnilo.

  • Grob seks

Če vas verige in biči v vsakdanjem življenju ne privlačijo, potem je zelo verjetno, da vaše erotične sanje nimajo spolnega pomena, ampak nakazujejo vaš občutek, da nimate nadzora nad nekim področjem v življenju. Bodite pozorni na vaše občutke v sanjah; ali v grobem seksu uživate ali ste prisilno priklenjeni? To lahko odraža vaše stanje v resničnem življenju.

  • Seks z bogato osebo

Ta primer je precej enostaven za razlago – najverjetneje pomeni le vašo željo po bogastvu. Če sanjate o spolnih odnosih z izjemno bogato osebo, potem to pomeni, da si tudi vi sami želite biti ta bogata oseba. Ampak tega se verjetno že zavedate.

  • Seks s sodelavcem ali sodelavko

Erotične sanje o sodelavcih so zelo pogoste in obstajajo tudi razlike med sanjanjem o nadrejenih ali podrejenih. Če sanjate o spolnem odnosu z vašim podrejenim, ki na primer skrbi za vaš urnik in ureja vaše vsakdanje zadeve, potem to verjetno nakazuje neko čustveno stisko, ki jo doživljate, ker vam nekdo drug organizira življenje.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Unsplash

kobra