• C Novo mesto
  • 18:20
  • Ned, 26.06.2022

Super ideje za romantičen piknik

Jesenski dnevi in večeri so idealni za preživljanje časa v dvoje. Jesen pa je tudi čas za piknike, takšne in drugačne. V današnjem članku vam bomo podali nekaj koristnih napotkov, kako pripraviti nepozaben in romantičen piknik v dvoje.

Svetovali vam bomo glede hrane, glede izbire popolne lokacije, pozabili pa ne bomo niti na zabavne in romantične aktivnosti, brez katerih piknik seveda ne bo popoln. Če želite s takšno dogodivščino presenetiti svojega partnerja oziroma partnerico, potem morate obvezno brati naprej.

Najboljše lokacije za romantičen piknik

Ko boste izbirali idealno lokacijo za svoj piknik, poiščite takšno, kjer se boste lahko sprostili in uživali v družbi z ljubljeno osebo – in to brez kakršnihkoli nepotrebnih motenj. Morda je najboljša lokacija za piknik kar v parku, kjer sta se prvič spoznala, ali pa vajin priljubljen kotiček ob reki, kamor hodita na dolge sprehode.

Tudi botanični vrt zna biti še kako primeren za romantični piknik v dvoje, saj boste uživali ob pogledu na različne rastline. Če obožujete vino, pa si omislite druženje v kakšnem vinogradu. Možnosti je res veliko, omejeni pa ste le s svojo domišljijo.

Super ideje za romantičen piknik

Pri takšne vrste pikniku se vse vrti okrog tega, da boste znali ustvariti pravo vzdušje.

Dekoracija za romantičen piknik

Pri takšne vrste pikniku se vse vrti okrog tega, da boste znali ustvariti pravo vzdušje. Zato ne smete pozabiti na šopek romantičnih rož, kot so to na primer vrtnice. Na tla pogrnite kakšno starinsko boemsko preprogo, saj je obenem lep

Super ideje za romantičen piknik

Ko boste izbirali idealno lokacijo za svoj piknik, poiščite takšno, kjer se boste lahko sprostili in uživali v družbi z ljubljeno osebo

a in trpežna. Pikniku dodajte prav posebno noto z visečimi lanternami, večerja pa ne sme miniti brez soja številnih svečk.

Hrana za romantičen piknik

Noben piknik ni popoln brez slastne hrane, ki se kar topi v ustih. Izberite jedi, ki jih lahko prenašate naokrog, saj boste v nasprotnem primeru v košari imeli pravo katastrofo. Popolna izbira so različni oreščki, olive, posušene mesnine, gurmanski siri in podobno. Ne pozabite tudi na sadje, predlagamo lubenice, jagode, grozdje in tako naprej.

Pijača za romantičen piknik

Nazdravita svoji ljubezni s steklenico penečega šampanjca. Kakovostna vina so prav tako odlična za romantične trenutke. Za tiste, ki niso ravno ljubitelji vin, pa pripravite različen izbor piv. Ne pozabite, da morate ostati dobro hidrirani, še posebej, če si boste piknik privoščili na vroč dan. Zato pijte veliko vode, ki ji lahko dodate okus z različnim sadjem ali zelišči.

Aktivnosti in igre za romantičen piknik

Bistvo je, da bosta čim več časa preživela skupaj. Naj bo ta čas kvaliteten! Privoščita si svoje priljubljene aktivnosti. Se že dolgo odpravljata na pohod po določeni poti, pa vama je za ta podvig vedno zmanjkalo časa? Morda pa bi raje dan preživela na kolesih in obiskala kakšen skrit kotiček, kjer se bosta lahko v miru sprostila? Tudi vožnja z barko ni slaba ideja za romantično preživet čas v dvoje.

Skupaj lahko prebereta tudi kakšno knjigo ali pa samo poslušata glasbo. Ne pozabita narediti tudi nekaj skupnih fotografij, ki bodo ujele spomine še za leta naprej.

Pripravila: Monika M.

 

dolenjske toplice