• C Novo mesto
  • 08:22
  • Pet, 19.08.2022

Ta telefon obožuje kopanje – VIDEO

pomurski sejem
poroke in zabave

Vam je mobilni telefon kdaj padel na tla ali celo v vodo in ste ga potem povsem prestrašeni razstavili, sušili in upali, da bo z njim vse v redu? Za take je na trg prišla rešitev – telefon, ki ljubi kopanje v vodi. In to z gelom za tuširanje!

Gre za telefon kyocera rafre, ki ga lahko brez večjih pomislekov vzamete kar pod tuš in ga tam dobro operete, da bo čist kot vi sami. Najbrž veste, da je telefon pravi magnet za najrazličnejše bakterije, če ga boste vsak dan prali, pa boste imeli ves čas čistega, so prepričani Japonci, ki so novi telefon naredili za tamkajšnjega operaterja KDDI. Telefon, ki ljubi gel za tuširanje, je naslednik telefona iz leta 2015, ki ste ga lahko prali z milom za roke.

Pa to sploh še ni vse. Če se nikakor ne morete ločiti od svojega telefona, ga lahko pod tušem ne le umivate, ampak tudi uporabljate njegov zaslon. Tako lahko imate svojo pisarno celo pod tušem. In kaj takšnega si lahko izmislijo samo Japonci. Ti so našteli tudi nekaj prednosti te nove tehnologije: telefon bo ves čas čist, uporabljate pa ga lahko tako z mokrimi rokami kot z rokavicami, tako da vas sredi zime ne bo zeblo v roke, ko boste prek telefona brskali po spletu ali družabnih omrežjih. Očitno so res mislili na vse. Najnovejši model so opremili še s kuharsko aplikacijo, prek katere iščete recepte, nastavite časovnik in se na klic odzovete zgolj z zamahom roke – brez, da bi se zaslona dotaknili, ker imate med mešanjem testa pač umazane.

Kar zadeva specifikacije, ima omenjeni telefon petinčni zaslon, 2 GB RAM in 16 GB notranjega pomnilnika. Telefon bo na voljo v treh barvah, Japonci ga bodo lahko kupili prav kmalu.

Bi ga imeli? Če ne drugega, se vam nikoli več ne more zgoditi, da boste pod prho sami …

poroke in zabave