• C Novo mesto
  • 19:58
  • Čet, 30.06.2022

Tako boste prepoznali, če vam partnerka laže

poletni festival

Razlogov za laži je veliko, kljub temu pa nihče ne mara, ko mu nekdo laže. Sploh kdo od ljudi, ki jih imamo radi. Ali imate neprijeten občutek, da vam punca pogosto laže v obraz? V spodnjem članku vam razkrivamo nekaj trikov, kako hitro prepoznati lažnivko.

1. Njene besede se zdijo nenaravne in se ne skladajo z njeno osebnostjo. Če potek svojega dneva opiše v nenavadno kratkem povzetku in pogosto omenja isto prijateljico, s katero bi naj preživljala čas, potem obstaja možnost, da vam laže. Še posebej morate biti na to pozorni, če po navadi svoj dan opiše na dolg in podroben način. Lahko jo čez nekaj časa še enkrat povprašate po dnevu in če uporabi enake besede, je velika verjetnost, da jih je v glavi natrenirala.

2. V njeni zgodbi najdete podrobnosti, ki se ne skladajo. To se najpogosteje zgodi pri puncah, ki o svoji zgodbi niso podrobno razmislile in je nekajkrat ponovile v glavi. Primer tega je, da najprej reče, da je šla na kosilo z Andrejo, ko pa ponovno opisuje dan, pove, da je bila na kosilu z Alenko.

3. Postane živčna, ko jo vprašate po poteku dneva. Čeprav je to povsem vsakodnevno vprašanje, sploh če si z nekom v predanem razmerju, pa jo vseeno razburi. Začne govoriti hitreje, lahko se začne tudi potiti, uporablja pretirane telesne gibe ipd.

4. Postane jezna, ko jo ponovno vprašate po poteku dneva in vam zabiča, da vam je na to vprašanje že odgovorila. Najverjetneje ji je zelo nadležno govoriti o nečem, česar se v resnici sramuje oziroma ima slabo vest.

5. Pripoved vsebuje preveč ali premalo podrobnosti. To je odvisno od tega, kako po navadi pripoveduje zgodbe. Če navadno ni zelo zgovorna, zdaj pa omeni vse možne podrobnosti, je to znak, da vam laže. Z dodajanjem podrobnosti želi narediti zgodbo bolj verjetno in resnično. Zgovorna punca pa bo zmanjšala število podrobnosti, da se izogne morebitnim napakam.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Unsplash

odpravi dioptrijo