• C Novo mesto
  • 05:50
  • Pet, 02.06.2023

Tako se ne boste čustveno navezali na svojo simpatijo

Marsikdo ima težave v vsakdanjem življenju, ker se prehitro naveže na (potencialnega) partnerja. Ker prehitro razvijete ljubeča čustva, ste prepogosto razočarani, ko vas partner zapusti. Ali pa je težava bolj specifična in se nanaša le na eno osebo, ki je trenutno nova vašem življenju. Ker ne veste, če se bo trenutni odnos razvil v nekaj več ali pa bo preprosto razpadel, se ne želite prehitro čustveno navezati.

  1. Razjasnite, kaj si želite

Če se ne želite prehitro čustveno navezati, morate najprej sami pri sebi razčistiti, kaj točno si želite od tega razmerja. Če se boste le prepustili toku dogodkov, vas lahko hitro zanese predaleč in tako boste na koncu bistveno bolj razočarani, kot bi bilo vredno. Vprašajte se, če si želite zgolj romanco ali pa kaj bolj dolgotrajnega.

  1. Ne bodite telesno intimni

Seks brez obveznosti je lahko čudovit. Ampak če berete ta članek, verjetno niste pravi tip osebe za takšne podvige, saj se na spolnega partnerja navežete tudi čustveno. To je lahko še posebej boleče, če vaš partner ni tak in torej do vas ne čuti nobenih čustev. Če mislite, da se lahko iz tega razvije resno in lepo razmerje, potem bodite strogi do sebe in s spolnostjo odlašajte dlje, kot bi to počeli sicer. Tako boste videli, če ima tudi vaš partner podobne želje oziroma če je sploh primeren za resno razmerje. Če pa ste že bili fizično intimni, poskrbite, da to ne bo postala redna praksa.

  1. Omejite stike

Ni samo spolnost tista, ki jo morate omejiti, če se ne želite čustveno navezati. Omejiti morate tudi vsakodnevne stike, ki so dandanes najpogosteje v obliki pošiljanja fotografij ali sporočil na družbenih omrežjih. Prav tako pa se izogibajte stikov v živo, nikoli ne prekličite srečanja s prijatelji, da sprostite čas za njegovo/njeno družbo.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Pexels