• C Novo mesto
  • 02:24
  • Tor, 18.01.2022

Te barve spodbujajo produktivnost: omislite si jih v svoji pisarni

Se vam zdi, da ste v službi nenehno utrujeni in brezvoljni? Se spopadate s pomanjkanjem koncentracije in motivacije, zaradi česar trpi vaša produktivnost ali pa produktivnost vaših zaposlenih? Prva stvar, ki jo lahko naredite, je seveda to, da poskrbite za kvaliteten in zadosten spanec, zdravo uravnoteženo prehrano ter čim manj stresa. Dodatno pa lahko svojo produktivnost (ali produktivnost vaših zaposlenih) izboljšate na nekoliko manj poznan način. Ste vedeli, da barve močno vplivajo na naše razpoloženje in počutje? V pisarni si omislite spodnje barve in hitro boste opazili razliko. Ni nujno, da z njimi prepleskate stene, lahko poskrbite tudi za manjše detajle v teh barvah.

Modra

Modra je barva intelektualcev. Pomaga pri umirjanju misli in povečanju koncentracije. Nič čudnega torej, da je modra barva izjemno popularna v pisarnah. Zaposlene namreč spodbuja k temu, da so budni in zbrani, poleg tega pa spodbuja dobro komunikacijo v podjetju. Modra je dobra izbira, če želite postati bolj odločni in neposredni.

Rumena

Rumena je zelo živahna barva, ki nam daje energijo in širi pozitivne misli. Zelo močan vpliv ima tudi na naša čustva in počutje; znana je predvsem po tem, da zvišuje samozavest, zato je več kot odlična za izboljšanje produktivnosti. V pisarni dodajte nekaj rumenih odtenkov in vzdušje se bo takoj izboljšalo.

Zelena

Zelena je zelo pomirjujoča barva, ki najde kompromis med mirnostjo ter zagnanostjo. Ko ste utrujeni, se za nekaj sekund zaglejte v zeleno barvo in vaše oči se bodo spočile, vi pa se boste napolnili z novo energijo. Če je vaše delo pogosto stresno in se počutite preobremenjeno, vam bodo zeleni odtenki v pisarni zagotovo v pomoč.

Rdeča

Rdeča je sicer zelo močna in agresivna barva, zato z njo nikar ne pretiravajte. Vsekakor pa lahko ima odličen vpliv na vašo produktivnost. Je namreč barva, ki pospeši bitje srca, zviša srčni utrip. Je močna barva, ki vas napolni z močno energijo in vam da vedeti, da zmorete prav vse, kar si zadate.

Pripravil NaDlani.si; Foto: Pexels