• C Novo mesto
  • 15:14
  • Pon, 08.08.2022

To je razlog, zakaj je slab seks dejansko dober za vas

podčetrtek

Nekateri spolni odnosi so boljši od drugih, to je povsem normalno. Pa vendar se kdaj zgodi, da je seks zelo slab, pa četudi z osebo, ki vam je všeč oziroma vam veliko pomeni. To še ne pomeni, da se vam je zgodila katastrofa. Poskusite iz situacije potegniti najboljše. Zakaj je slab seks dejansko dober za vas?

Vsak seks pomaga krepiti imunski sistem

Ljudje, ki imajo redne spolne odnose, naj bi imeli višjo raven imuniglobulina A (IgA), ki je zaslužen za boj proti škodljivim organizmom, ki vstopajo v telo. Navsezadnje tudi slab seks krepi vaš imunski sistem.

Spolni odnosi so dobri za srce

Seks uravnava nivo estrogena in testosterona. Raziskave so pokazale, da imajo ljudje, ki seksajo vsaj dvakrat tedensko manjše možnosti za nastanek srčno-žilnih bolezni, kot tisti, ki nimajo spolnih odnosov.

Z vsakim spolnim odnosom se naučite nekaj novega – tudi, če je slab

Četudi ni bilo najboljše, pa je bila vseeno izkušnja, iz katere morate potegniti najboljše. Vprašajte se, zakaj ni bilo dobro, kaj bi lahko naslednjič storili, da bi bilo bolje.

Pozabili ste na druge probleme

Seks sprošča telo, odganja stres. Za tisti čas ste odmislili vsakdanje probleme in se posvetili nečemu drugemu, čeprav morda ni bilo točno tako, kot ste si zamislili. Imate pa sedaj novo temo, o kateri lahko razmišljate in se nekaj naučite.

Privoščili ste si telovadbo

Tudi, če ni bilo vrhunsko, pa poglejte s pozitivne plati – vsaj razmigali ste se. Seks je v resnici vadba, ki spodbudi vaš srčni utrip in krvni pretok, hkrati pa krepi mišice.

Vsak spolni odnos odganja bolečine v telesu

Dokazano je, da seks sprošča telo in posebne hormone, ki zmanjšuje bolečine v telesu, kamor spadajo bolečine v nogah, bolečine med menstruacijo, artritis, glavobole in še bi lahko naštevali. Morda niste dosegli vrhunca, ste pa vseeno naredili nekaj pozitivnega za svoje telo.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Unsplash

odiseja planetariji