• C Novo mesto
  • 16:07
  • Sre, 22.09.2021

To je ženska z najlepšim telesom na svetu, pravi znanost

Vsaka ženska je unikatna; ima unikaten karakter, unikatne lase, oči in – unikatno telo. Kljub lepotnim standardom in trendom, ki jih narekuje družba, je dejstvo, da je vsako žensko telo lepo ne glede na to, kakšno je. Obline, strije, brazgotine – vse to zaznamuje žensko telo in ga naredi posebnega na svoj način. Najbolj pomembno je, da je ženska zadovoljna sama s seboj in svojo samopodobo; to je potem najlepša ženska, ki si jo lahko zamislimo. Kaj pa pravi znanost? Raziskave so ugotovile, da ima znanstveno in objektivno najlepše ter najbolj popolno telo manekenka in igralka Kelly Brook. Prepričajte se sami.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kelly Brook (@iamkb)

Ženska z najlepšim telesom na svetu je Kelly Brook

Raziskave, ki so bile izvedene na Univerzi v Teksasu, so pokazale, da je telo 40-letne Kelly Brook najbolj popolno žensko telo na svetu. Raziskovalci so ugotovili, da je idealna višina ženskega telesa 1,68 metra, obseg prsi 99 centimetrov, obseg pasu 63 centimetrov in obseg bokov 91 centimetrov. Omenjene mere se skoraj do centimetra natančno ujemajo s Kellyjinimi merami telesa.

Kljub svojim adutom je bila v preteklosti pogosto tarča posmeha

Brookova pravi, da je bila kljub temu, da njeno telo velja za objektivno najlepše telo na svetu, v preteklosti večkrat žrtev posmeha. Leta 2017 je na primer na Instagramu objavila fotografijo v kopalkah, pri tem pa naletela na ogromno sovražnih in zaničevalnih komentarjev svojih sledilcev, češ da se je zredila, primerjali so jo celo s kitom. Kelly se je odzvala na Twitterju, kjer je zapisala, da je nekaj negativnih komentarjev ne bo ustavilo pri deljenju objav na svojih družbenih omrežjih.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kelly Brook (@iamkb)

Kljub negativnim komentarjem pa ima Kelly ogromno oboževalcev, ki so zaljubljeni v njeno telo. Podpira jo veliko žensk, saj je njeno telo daleč od značilnega vitkega telesa manekenke, ki v svetu velja za občudovanja vredno telo. S tem Kelly dokazuje, da so obline pravzaprav čudovit del ženskega telesa, ki se ga ne bi smeli sramovati.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kelly Brook (@iamkb)

Dejstvo pa je, da ima vsak posameznik svoj okus – nekomu je všeč vitko telo, drugemu so všeč obline. Standardi za “popolno” žensko telo se nenehno spreminjajo, razlikujejo pa se tudi v različnih kulturah. Ne glede na to, kakšne ideale nam predstavlja družba, vam mora biti najbolj pomembno prav to, da ste zadovoljni sami s seboj in spoštujete ter cenite čisto vsak košček svojega telesa.

NaDlani.si; Foto: Instagram