• C Novo mesto
  • 22:38
  • Čet, 30.06.2022

To morate narediti, da boste doživeli orgazem

poletni festival

Kvaliteta spolnega odnosa je močno odvisna od tega, kaj počnete pred spolnim odnosom. V teoriji se spolnost zdi precej preprosta; spoznate nekoga, ki vam je všeč, tudi vi ste všeč njemu/njej in potem se le prepustite toku. Vendar pa je resnica daleč od tega, saj spolnost s sabo prinaša veliko več komplikacij, kot se zdi na prvi pogled. In veliko bi jih lahko razrešili s tem, da bi spremenili vedenje pred seksom. Kaj morate narediti, da boste doživeli orgazem?

  1. Naučite se sami doživeti orgazem

Raziskovanje samega sebe je ključno pri doživljanju orgazma. Če ga želite doživeti med spolnim odnosom, je pomembno, da veste, kaj točno vas do njega pripelje. Poznavanje lastnega telesa je verjetno najboljši način za doživljanje orgazma med seksom s partnerjem. Seveda pa se morate biti pripravljeni o tem pogovoriti s partnerjem, da ga vodite do pravega mesta.

  1. Preverite svoje zdravje

Pomembno je, da se udeležite testiranja za spolno prenosljive bolezni, sploh pa če ste v zadnjem obdobju zamenjali več spolnih partnerjev. Prav tako vam ne sme biti nerodno partnerja povprašati, če ima on kakšno prenosljivo bolezen. Spolno prenosljive bolezni ostajajo tabu tema, vendar je ključnega pomena, da preverite, če katero imate. Ne pozabite, da je kondom učinkovit način zaščite pred prenosom okužbe.

  1. Poskrbite, da ste zares vzburjeni

Izkoristite čas, ki vam omogoči, da sami sebe lubricirate. To je še posebej pomembno pri penetrantnem spolnem odnosu, ki brez ustrezne lubrikacije ne bo prijeten. Veliko parov spusti predigro ali pa jo naredijo (pre)kratko, kar je ena največjih napak, saj na ta način spolni odnos ne bo prinesel niti približno toliko užitka, kot bi ga lahko. Prav tako lahko pride do mikroran v obliki brazd ali razpok sluznice, kar močno poveča možnost okužbe in seveda naredi spolni odnos boleč. Če sami niste dovolj lubricirani, nikar ne bodite zadržani glede uporabe lubrikanta.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Unsplash

dolenjske toplice