• C Novo mesto
  • 22:06
  • Čet, 05.08.2021

To se zgodi, ko nehate uporabljati ličila

Verjetno se vsi strinjamo, da lahko ličila delajo čudeže. Če se znate naličiti okusno in priložnosti primerno, lahko izpopolnite svoj videz, prikrijete nepravilnosti na obrazu in poudarite tiste detajle, na katere ste ponosni. Po drugi strani lahko preveč intenzivni make up povzroči ravno obraten učinek; videti ste lahko preveč umetno, nenaravno in izstopajoče – v negativnem smislu. Čeprav si večina žensk življenja brez ličil verjetno sploh ne zna predstavljati, je pomembno, da se poleg njihovih prednosti zavedate tudi vseh slabosti. V zadnjem letu, ko smo bili veliko več doma, je marsikatera ženska redkeje posegla po ličilih. Če ste bili med njimi tudi vi, ste morda opazili spodnje spremembe, ki nastanejo, ko nehate uporabljati ličila oziroma jih uporabljate zelo redko.

Koža postane bolj zdrava in sijoča

Veliko ličil vsebuje sestavine, ki povzročajo suho kožo, ki se rada lušči. Če se znebite pudrov, krem in senčil, je možno, da boste na tak način koži povrnili naravno vlažnost in prožnost. Koža bo zadihala in se očistila. Morda se boste znebili celo vseh tistih nadležnih mozoljčkov in aken, ki jih vsak dan skušate prikriti s korektorjem. Če se zjutraj ne namažete, boste s tem naredili svoji koži eno veliko uslugo, a kljub temu poskrbite, da se zaščitite vsaj s sončno kremo, ki kožo ščiti pred UV žarki. V vseh letnih časih, ne le poleti.

Videti ste mlajši

Res je sicer, da lahko ženske srednjih let s pomočjo ličil pomladijo svoj videz, a le v primeru, da make up uporabljajo premišljeno in pravilno. Na splošno pa velja ravno obratno – da boste brez ličil videti mlajši. Mlade ženske, ki uporabljajo močan make up, so ponavadi videti veliko starejše kot v resnici. Prav tako ljudje na sploh povezujemo uporabo ličil z odraslostjo, zato podzavestno mislimo, da je nekdo, ki se redno liči, starejši.

Vaš videz je naraven – tudi v največji vročini

Verjetno poznate občutek, ko je zunaj zelo vroče, vi pa ste lepo namazani in si zaradi tega ne morete normalno obrisati znoja z obraza. Če ne nosite ličil, takšnih težav preprosto nimate. Delujete povsem naravno in sproščeno. Ko pijete iz kozarca, na njem ne boste puščali madežev šminke, ko se preoblačite ali objemate, na svetlih oblačilih ne boste puščali madežec pudra.

Pridobite na samozavesti

Strokovnjaki pravijo, da največ žensk uporablja ličila, da bi zvišale svojo samopodobo in ugajale drugim. V resnici pa gre za to, da ličila niso čudežno zdravilo, ki vam bo pomagalo dvigniti samozavest. So zgolj maska, zaradi katere se globoko v sebi kljub vsemu ne počutite bolje. Morda na prvi pogled delujete zadovoljno, ko nekdo pohvali vaš videz, a hkrati se globoko v sebi še vedno bojite, da ljudem ne boste ugajali, če vas bodo videli brez ličil. Če ličil ne nosite, boste zagotovo pridobili na svoji samozavesti. Zakaj bi se skrivali za fasado, ko pa lahko ljudem pokažete, kako čudoviti ste v resnici in jim daste možnost, da vas imajo radi takšne, kot ste?

NaDlani.si; Foto: Pexels