• C Novo mesto
  • 09:13
  • Ned, 26.06.2022

To so znaki, da skušate izsiliti razmerje

Nekoga ste spoznali in zdi se vam, da se ujameta. Bila sta že na nekaj zmenkih, vsak dan si dopisujeta in vse daj vtis, da se to spreminja v nekaj resnejšega. Ali pa ste že toliko časa v zvezi, da se vam vse zdi popolnoma v redu. Naenkrat pa se vam porodi neprijetna misel, če je ta oseba resnično prava za vas ali le izgubljate čas. Pravijo, da ko veste, veste. Ko pa niste prepričani, pa v bistvu tudi veste, vendar si le ne želite priznati, saj se zavedate, da to vodi v razhod z ljubljeno osebo.

  • Bolj si želite odnosa kot osebe

Če ste si dolgo želeli ljubezenskega razmerja in vas je samsko življenje stresiralo, potem ste morda bolj zaljubljeni v idejo romantičnega odnosa kot pa v partnerja oziroma partnerko. Razmislite, če bi lahko bili tudi samo prijatelji – bi bili v njihovi bližini, če bi odnos bil povsem platonski? Bi ohranjali razmerje, če bi se moral nekdo preseliti na drugi konec države? Če ste torej v paru zaradi udobja oziroma zaradi posrečenih okoliščin, potem obstaja velika možnost, da ste v resnici zaljubljeni v odnos.

  • Niste povsem sproščeni

Iskrice ali pa več ne, če ste v odnosu z nekom, ob komer morate paziti na svoje besede, misli in dejanja, potem to ni pravi partnerski odnos. Čeprav imata kemijo in kar kipita od strasti, vi ne pokažete svoje prave različice, kar je vsekakor zelo škodljivo. Odnos, v katerem ne morete biti sproščeni, ni vreden vašega časa.

  • Upate, da se bodo spremenili

Če se kdaj zalotite ob razmišljanju o tem, kakšen bi moral biti vaš partner, da bi bil popoln, potem se morda silite, da ohranjate iskrico v razmerju. Ni potrebno, da imata zmeraj enake vrednote, prepričanja in vzorce obnašanja, vendar pa se morata zmeraj razumeti, spoštovati in ceniti razlike med vama. Nikoli ne smete partnerja ali partnerke siliti, da se spremeni, prav tako pa tudi vas ne sme nihče siliti, da se spremenite.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Unsplash