• C Novo mesto
  • 05:05
  • Sob, 13.08.2022

Trajno lasersko odstranjevanje dlačic – najučinkovitejši način do gladkosti!

Odstranjevanje dlačic na telesu je za mnogo ljudi vsakodnevna rutina in prava nočna mora, ki vzame precej dragocenega časa. Že naše babice so uporabljale tradicionalne metode, kot so britje, puljenje in voskanje. Le-te so sicer res učinkovite pri odstranjevanju dlak, a kaj, ko ne predstavljajo dolgoročne rešitve. Pri tem pa ne smemo pozabiti tudi na možne ureznine, poškodovano kožo, vraščene dlake in podobno.

Na srečo so z razvojem tehnologije prišli do povsem nove metode, ki zagotavlja svileno gladko kožo – in to ne za 1 teden ali 1 mesec, temveč za vedno. Lasersko odstranjevanje dlačic za vselej opravi z nadležnim dlakavim problemom in je v zadnjih letih ena izmed najbolj priljubljenih tehnik odstranjevanja dlak. Pri tem pa sploh ni pomembno, katero področje telesa vam povzroča težave, saj vam laser vam lahko pomaga prav povsod.  Na ta način lahko odstranimo nezaželene dlake na obrazu, nogah, rokah, pod pazduho, na bikini liniji, … skratka praktično povsod.

Kako poteka lasersko odstranjevanje dlačic?

Danes je lasersko odstranjevanje dlačic že nekaj čisto samoumevnega. Laser je naprava, ki  izkorišča moč svetlobe. S pomočjo laserja na dlačico usmerimo snop svetlobe določene valovne dolžine. Pri tem se sprosti energija, ki se ujame v dlaki. Zaradi tega se dlaka segreje in uničijo se celice, ki dlako tvorijo. Laser bo torej v samo nekaj minutah uničil lasne mešičke in preprečil ponovno rast dlak, vi pa ob tem ne boste čutili nobenega neudobja, kaj šele bolečine.

Danes je lasersko odstranjevanje dlačic že nekaj čisto samoumevnega.

4 najboljši razlogi za lasersko odstranjevanje dlačic

Če se boste namesto tradicionalnih metod odločili za lasersko odstranjevanje dlačic, boste deležni številnih prednosti. V nadaljevanju vam razkrivamo 4 poglavitne razloge za odstranjevanje dlačic z laserjem.

  1. Tretmaji so izredno hitri

Tretma z laserjem je hitrejši, kot bi morda pričakovali. Za primer naj navedemo dejstvo, da je potrebno le 20 minut za obdelavo področja pod pazduho ali na predelu bikinija.

  1. Dolgoročno boste prihranili denar

S tem, ko bo lasersko odstranjevanje dlačic z vašimi nezaželenimi keratinastimi izrastki opravilo za vedno, vam ne bo potrebno vedno znova kupovati britvic, pene za pritje, depilacijskih trakov in podobno. Prav tako se vam ne bo več potrebno naročati na redne tretmaje z voskanjem.

  1. Nič več vraščenih dlačic

Lasersko odstranjevanje dlačic je enostavno najboljša metoda za preprečevanje vraščanja dlak. Prav tako je naravnost odlična možnost za vse, ki imajo občutljivo kožo, ki jo voskanje ali britje hitro razdraži.

  1. Prihranili boste tudi svoj dragocen čas

Lasersko odstranjevanje dlačic opravi z dlakami hitro in učinkovito. Vam pa tako ni potrebno zapravljati časa za vsakodnevno britje in puljenje ali mesečne obiske lepotnih salonov, kjer izvajajo voskanje.

Kako se pripravite na lasersko odstranjevanje dlačic?

Terapija z laserjem je medicinski postopek, ki zahteva strokovno urjenje osebja, ki izvaja odstranjevanje dlačic. Lasersko odstranjevanje dlak sicer res ponujajo različni lepotni saloni, a kaj, ko nekateri izmed njih sploh ne uporabljajo laserja, ampak veliko manj učinkovite naprave. Pri laserskem odstranjevanju dlačic gre za poseg v telo, zato si pri tem zagotovo ne želite zapletov. Izberite le dermatološko ambulanto z vrhunskimi laserji in strokovno usposobljenim osebjem.

Že pred prvim tretmajem prenehajte s puljenjem ali voskanjem, in sicer kar 6 tednov prej. To je potrebno zaradi tega, ker laser cilja na lasne korenine, ki pa jih z zgoraj omenjenima metodama začasno odstranimo. Prav tako se morate izogibati soncu, in sicer pred in po tretmaju. Zagorela koža pomeni manj učinkovito lasersko odstranjevanje dlačic, poleg tega pa lahko pride tudi do kakšnih zapletov.

Če se tudi vi borite z odstranjevanjem nezaželenih dlak po telesu, potem je čas, da se odločite za lasersko odstranjevanje dlačic. Želimo vam lepo in gladko kožo!

Pripravila: Monika Mrše

e-bike
mkt sevnica