• 18.86C Novo mesto
  • 17:18
  • Čet, 01.10.2020

Vam lasje ne rastejo? Verjetno delate teh 5 pogostih napak:

Masaža lasišča izboljšuje rast vaših las. Ideja je spodbuditi krvni obtok s fizično stimulacijo lasišča. S krvjo prihajajo tudi hranila, ki jih vaše lasišče potrebuje za rast las.

Rast dolgih, zdravih in negovanih las sploh ni lahka naloga. Poleg tega veliko las doseže določeno točko in preprosto preneha rasti. Zakaj je tako? No, obstaja nekaj napak, za katere morda sploh ne veste, da jih delate.

 

Napaka 1: Umazanije z las, ne odstranite pravilno

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Kopičenje, bodisi iz naravnih olj, izdelkov za lase, umazanije ali podobnega, negativno vpliva na vaše lasišče. Primarni problemi so vnetja in zamašitev lasnih mešičkov. Oba problema, lahko močno omejita rast las in celo povzročita izpadanje. V bistvu kopičenje umazanije in olja zamaši pore, kar otežuje bujno ter gosto rast las.

Lase si obvezno umijte z ustreznim šamponom za vaš tip las. Prav tako občasno naredite piling lasišča.

 

Napaka 2: Ne jemljete prehranskih dodatkov

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Tako kot vaše telo tudi lasje potrebujejo prave hranilne snovi. Vaši lasje, ki jih sestavljajo beljakovine keratina, potrebujejo aminokisline. Enostaven način pridobivanja aminokislin je dodajanje kolagena.

 Jemanje kolagena spodbuja zdravo rast las.

 

Napaka 3: Lasišča ne masirate ali pa ga ne masirate pogosto

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Masaže lasišča izboljšajo rast las. Ideja je spodbuditi krvni obtok s fizično stimulacijo lasišča. S krvjo prihajajo tudi hranila, ki jih vaše lasišče nujno potrebuje za rast las.

 

Napaka 4: Premalo se osredotočate na vaše konice

Vemo, da se rast las začne pri korenu, toda logika je preprosta: tudi če naredite vse, da spodbudite zdravo rast, ne pomeni nič, če še naprej izčrpavate svoje konice. Paziti morate na celotne lase in nikakor ne pozabiti na konice.

 

Napaka 5: Naprave za oblikovanje las uporabljajte vsak dan

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Uporaba likalnika za lase ali sušilca ​​za lase ne bo uničila vaših las, če jih ne uporabljate prepogosto. Vsakodnevna uporaba, še posebej brez zaščite, je lahko zelo problematična. Termično oblikovanje deluje tako, da pretrga vezi las. Če to počnete skoraj vsak dan, se bodo vaši lasje močno poškodovali, kar bo povzročilo lomljenje in celo izpadanje las.

In težava je v tem, da poškodovanih las ne morete popolnoma popraviti. Lahko le izboljšate  videz vaših las, ne morete pa popraviti vezi, saj lasje nimajo prirojene sposobnosti, da se popravijo. Zato je iz previdnosti najbolje izpustiti naprave za oblikovanje las in včasih celo poskušati lase posušiti na naraven način.

Pripravila: N.P., Foto: Pexels