• C Novo mesto
  • 08:24
  • Tor, 15.06.2021

Vas zanima, kaj si tujci mislijo o Sloveniji?

Po spletu lahko res najdemo skoraj vse informacije, mnoge pa preseneča, kako zanimiva, nenavadna in bizarna vprašanja nekateri postavljajo teko imenovanemu “stricu Googlu”. Googlova možnost “autocomplete” je tista, ki vam pokaže, kaj uporabniki najpogosteje iščejo po spletu, rezultati pa so včasih tudi zabavni.

LONDON – S to možnostjo, ki jo ponuja omenjeni spletni velikan, lahko vidimo, katera vprašanja mu uporabniki postavljajo najpogosteje – tudi v zvezi s posamezno državo. Pri britanskem spletnem portalu Independent so raziskali, kakšna vprašanja si na spletu najpogosteje postavljajo Britanci, in sicer v povezavi z drugimi evropskimi državami. Njihove ugotovitve so nadvse zanimive, celo zabavne.

Slovenci in slušalke

Na začetek vprašanja »Zakaj Slovenija …« je Google največkrat samodejno nadaljeval s predlogom »… nosi slušalke«, kar pomeni, da so to besedno zvezo vtipkali zelo pogosto. Za to se lahko zahvalimo slovenskemu nastopu na lanski Evroviziji, kjer je ekipa dua Maraaya ves čas nosila slušalke, te pa so potem še nekaj časa bile pravi hit.

Pri Hrvaški so največkrat spraševali, zakaj ima tako veliko obale, pri Bosni in Hercegovini, zakaj je tako revna, medtem ko Srbiji prav nič ne zavidamo, saj je Britance najpogosteje zanimalo, zakaj so tam tako sovražni. Z Avstrijo so povezali rasizem, z Madžarsko sovraštvo do Romunije, z Nemčijo pa, pričakovano, moč. Švica je po njihovem pregovorno bogata, za Luksemburg pa se sprašujejo, zakaj sploh je država.

Preostale zanimive ugotovitve si lahko ogledate na spodnji fotografiji.

Vir: Independent, M. S.