• C Novo mesto
  • 21:40
  • Sob, 04.12.2021

(VIDEO) Ljudje niso mogli verjeti, denar padal iz neba

Na avtocesti v kalifornijskem Carlsbadu se je ustavil promet zaradi nenavadnega fenomena: blindirano vozilo, do vrha napolnjeno z gotovino,  je začelo zaradi pokvarjenih vrat izgubljati denar in ustvarilo metež bankovcev. Ljudje, ki so ustavili in začeli grabiti denar, so popolnoma ohromili promet na avtocesti.

Splet so preplavili videoposnetki tisočev ameriških dolarjev, ki ležijo raztreseni po avtocesti, ljudje pa grabijo denar, ki je “padel iz neba”. Fenomen je posnela tudi fitnes influencerka Demi Bagby:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DEMI BAGBY (@demibagby)

Travis Fisher, ki je bil med prvimi v ustavljenem prometu je za Fox 5 povedal, da je najprej izgledalo, da gre za prometno nesrečo, potem pa je zagledal bankovce: “videl sem, kako nekaj plava po zraku in ugotovil, da gre za denar!”

“Bilo je precej bizarno, povsod so bili bankovci, morje bankovcev”

V resnici gre za denar, ki je padel iz tovornjaka ameriške Zvezne družbe za zaščito depozitov, ki je prevažal gotovino za eno izmed bank. Prišlo je do napake na zadnjih vratih, ki so se odprla in denar je poletel iz zadnjega dela tovornjaka. Voznik je najprej še poskušal pobrati denar, vendar hitro ugotovil, da so možnosti za njegov uspeh zelo majhne. Zaenkrat ni jasno, zakaj so se vrata odprla in koliko denarja manjka.

Denar, četudi najden na tleh, najditelju avtomatsko ne pripada

Kalifornijska avtocestna policija je potrdila, da je ob prihodu na lokacijo aretirala 2 osebi, ki sta pobirali denar in kljub pozivom policistov nista prenehali. Hkrati so že pozvali vse ostale, ki so morda denar pobrali in odnesli, da ga vrnejo, saj denar pripada banki in gre v primeru vseh, ki so ga odnesli, za krajo.

Vmešal se je že tudi FBI, saj gre za krajo državne lastnine. Skupaj s policijo opozarjajo, da imajo precej video gradiva in da imajo “pobiralci” 48 ur časa, da denar vrnejo, sicer jih  čaka “potencialni kazenski pregon.”

Pripravil: NaDani.si, foto/video: TikTok, Instagram