• C Novo mesto
  • 18:26
  • Sob, 04.02.2023

VIDEO: To se zgodi, če vsako noč zaspite s čebulo v nogavicah

Se vam ta ideja zdi na prvi pogled nekoliko neokusna in čudaška? Ne skrbite, niste edini, ki mislite tako. Pa vendar strokovnjaki priporočajo takšno nočno rutino, saj vam lahko zelo poenostavi življenje in ugodno vpliva na vaše splošno počutje ter zdravje. Ko boste preizkusili ta trik, ga boste povsem posvojili.

Čudežni zdravilni učinki čebule

Jih poznate? Številne raziskave kažejo, da čebula zelo ugodno vpliva na naše zdravje.

Prehlad

Če ste se prehladili, lahko s čebulo zmanjšate simptome in pospešite okrevanje. Vse, kar morate narediti, je, da pred spanjem spravite čebulo v nogavice, ki jih imate obute, in pustite čebuli, da naredi svoje. Zagotovoljeno se boste že zjutraj počutili veliko bolje.

Vnetja in okužbe

Čebula je naravni antibiotik. Če jo čez noč položite na svoja stopala, bo spodbudila vaše telo, da se močneje bori proti vnetju in okužbam. Seveda ta trik ni alternativa zdravilo, ki vam jih predpiše zdravnik, lahko pa ublaži simptome, pripomore k okrevanju in ga pospeši.

Strupi v telesu

Ne glede na to, kje živite in kako zelo si prizadevate za zdrav način življenja, boste iz okolice v vsakem primeru vsrkali določene strupe. Večine se vaše telo zlahka znebi, medtem ko se nekateri strupi kopičijo v telesu in lahko postanejo tudi nevarni za vaše zdravje. Čebula vsebuje fosforno kislino, ki spodbuja telo, da se očisti strupov. Če redno uživate čebulo in se poslužujete trika s stopali, boste s tem omogočili vašemu telesu, da postane bolj močno in zdravo.

Vlaženje

Čebula vsebuje skoraj 90 % vode. Če jo vsako noč spravite v nogavice, boste s tem omogočili svojemu telesu, da je primerno hidrirano. To je še posebej koristno v primeru, da ste čez dan spili premalo vode. Ker boste s tem trikom neposredno vlažili stopala, bo koža na podplatih postala bolj mehka in čvrsta. Če imate težave z žulji, otiščanci in suho ter trdo kožo, se boste vseh teh težav po nekaj časa znebili.

Pomladitev telesa

Čebula je bogat vir vitaminov C in E, ki sta ključnega pomena za močan imunski sistem. Je tudi naravni antiksidant, ki ga odlikujejo učinki proti staranju. Vašo kožo in telo ohranja mlado in sijočo, hkrati pa skrbi za vašo odpornost.

Čiščenje pljuč

Ste (bivši) kadilci in bi radi očistili svoja pljuča vseh strupov, ki se kopičijo v njih? Spravljanje čebule v nogavice čez noč vam lahko pomaga očistiti pljuča, odstraniti strupe in pospešiti okrevanje po vseh letih, ko ste kadili. Enako velja tudi pri čiščenju telesa ljudi, ki so dolga leta živeli na območjih z visoko onesnaženostjo zraka.

NaDlani.si; Foto: Pexels, Video: YouTube