• 22.84C Novo mesto
  • 21:57
  • Tor, 20.08.2019

Preverite, kako iz pitne vode odpravite smrtno nevarne snovi

Se zavedate, kakšno vodo pijete? Veste, da je voda v Sloveniji marsikje že močno onesnažena in da se stanje ne izboljšuje? Ker je voda življenjskega pomena, je zelo pomembno, da je čista in neoporečna, to pa lahko dosežete hitro in preprosto.

Ne moremo dovolj poudariti, kako pomembna je čista voda za zdravo, kakovostno in dolgo življenje ter seveda za boljše delovanje človeškega telesa na splošno. Voda je namreč vir življenja, vse izhaja iz nje, zato je še kako pomembno, kakšno vodo vnašate vase in kakšno vodo ponudite svoji družini. Pomislite na svoje otroke, ki jih čaka življenje, kakršnega jim boste omogočili prav vi. Zares veliko lahko naredite z najboljšo vodo, ki priteče naravnost iz domače pipe. In do tega lahko pridete takoj!

Prijavite se na NAGRADNO IGRO! Izpolnite spodnji obrazec in sodelujete v žrebanju za VODNI FILTER! 

Se sploh zavedate, kakšna voda priteče iz vaše pipe?

V vodi so prisotne zelo strupene, celo kancerogene snovi

Javno dostopni podatki analiz vode kažejo, da vsa pitna voda vsebuje poleg netopnih delcev še klor, pesticide, škodljive organske spojine in težke kovine. Klor je zelo strupen plin, ki se je v prvi svetovni vojni uporabljal kot bojni strup. Danes ga zaradi njegove lastnosti, da ubije bakterije in druge mikroorganizme, uporabljajo za dezinfekcijo pitne vode. Pri kloriranju pitne vode nastane v reakciji med klorom in razpadajočimi organskimi snovmi množica kancerogenih klorovih spojin, ki predstavljajo veliko tveganje za človekovo zdravje. Onesnaženje vode s pesticidi, škodljivimi organskimi spojinami in težkimi kovinami je posledica onesnaževanja predvsem zaradi industrijske in kmetijske dejavnosti. Število in količina nevarnih kemikalij, ki pristanejo v vodi, se iz leta v leto na žalost povečuje: v zadnjih 50 letih smo spustili v okolje več kot 100.000 različnih sintetičnih snovi, ki v končni fazi vedno pristanejo v vodi.

Med temi nevarnimi snovmi si posebno pozornost zaslužijo hormonski motilci. Ti povzročajo težave že v izjemno majhnih količinah. V telesu se obnašajo podobno kot naravni hormoni, njihovo delovanje pa močno zmotijo. Povzročajo hormonske motnje, motnje v razvoju zarodka, odpoved imunskega sistema, zmanjšajo kakovost semenske tekočine, nenormalen razvoj spolnih organov pri dečkih, hormonsko pogojene vrste raka (rak dojke, prostate, mod), nastop prezgodnje pubertete pri deklicah … Vse to se v zadnjih letih pojavlja vse pogosteje! Da gre za resnično veliko težavo, je priznala tudi Svetovna zdravstvena organizacija (WHO), ki je hormonske motilce označila kot »globalno grožnjo« za naš planet.

Vodni filtri vam omogočijo popolnoma čisto vodo.

Na srečo obstaja rešitev! Izpolnite spodnji obrazec. 

Zgoraj opisanih težav se lahko rešite hitro in preprosto: rešitev so vodni filtri, ki jih strokovnjaki namestijo na glavni vod vode ali kar pod koritom v kuhinji. Vodni filtri iz vode odstranijo klor, slab vonj in okus, škodljive organske spojine, pesticide, hormone in težke kovine, azbest, škodljive ciste in enocelične organizme, kar pomeni, da bo voda v vašem domu odslej povsem (100-odstotno) čista, neoporečna in zdrava – takšna, kot bi v resnici morala biti. Vodni filtri so hitra rešitev za velike težave, zato nikar ne odlašajte.

Če želite mikrobiološko oporečno vodo (kapnica, voda iz lastnih zajetij, vodnjakov in slabo vzdrževanih vodovodov) dezinficirati oziroma sterilizirati, potem si zagotovite UV-sterilizator vode, ki dobesedno uniči vse bakterije, ki so nevarne zdravju človeka. Naj omenimo le salmonelo, legionelo, Escherichio coli, protozoanske ciste ter najrazličnejše viruse. Cista Cryptosporidium je za človeka smrtno nevarna, cista Giardia povzroča obolenje prebavil in vročico, UV-sterilizacija vode pa je pri njihovem uničevanju bistveno učinkovitejša kot klor. Ne pozabite pa, da klor povzroča negativne stranske učinke.

Reverzna osmoza.

V kolikor želite, da vam iz pipe priteče najčistejša mogoča voda po najvišjih standardih kakovosti pitne vode, pa boste to dosegli z reverzno osmozo. To je večstopenjski filtrirni sistem (torej vodni filtri), ki iz vode odstrani klor, slab vonj in okus, škodljive organske spojine, pesticide, hormone, hormonske motilce, azbest, svinec, živo srebro, krom, kadmij, baker, barij, radon, natrij, kalij, selen, fluoride, nitrite, nitrate, ciste, bakterije in viruse, ki resno ogrožajo človekovo zdravje. Gre za povsem naraven način zagotavljanja mikrobiološko in kemijsko popolnoma čiste vode.

Zavedajte se, da je za vas in vašo družino dovolj dobro le najboljše, kar lahko dobite. In tisto najboljše je dosegljivo s pomočjo spodnjega obrazca, kamor zgolj vpišete svoje podatke in pošljete povpraševanje za naprave, kot so vodni filtri, UV-sterilizator vode in reverzna osmoza.

Prijavite se na NAGRADNO IGRO! Izpolnite spodnji obrazec in sodelujete v žrebanju za VODNI FILTER! 

 

V prvem žrebanju 10. maja 2017, je nagrado prejel Emil Kvar, drugo žrebanje pa bo 5.6.2017, rezultati bodo objavljeni na tej strani.

Nagrajencu čestitamo tudi mi in mu želimo veliko zadovoljstva z novim vodnim filtrom.