• C Novo mesto
  • 12:08
  • Ned, 13.06.2021

Vrnite sijaj svojim belim supergam: preizkusite enega od teh odličnih načinov čiščenja!

Beli čevlji so glavni del vsake modne kombinacije. Na žalost, tudi če zanje zelo lepo skrbite, večina na koncu ostane umazana in uničena. Zato moramo za njihovo čiščenje uporabiti različne enostavne in učinkovite tehnike, s pomočjo teh izdelkov pa to lahko storite zelo enostavno, piše portal s pomenljivim imenom Bright Side.

Soda bikarbona in alkoholni kis

Začnite z mešanjem ene žlice kisa, žlice sode bikarbone in žlice vroče vode. Dobili boste neke vrste pasto, ki bi jo morali s čopičem ali staro zobno ščetko nanesti na superge. Nežno podrgnite celotne čevlje. Pustite, da pasta stoji vsaj 3 ali 4 ure na soncu, nato jo odstranite.

Groba sol in mleko

Potrebovali boste le pol skodelice grobe soli zmešane z enim litrom mleka. Superge je treba v tej belilni mešanici namakati vsaj 3 ure. Po tem času jih lahko podrgnete s čopičem, da odstranite madeže, ki so še vedno tam. Nato jih sperite z veliko vode in pustite, da se posušijo na prostem.

Zobna pasta

Dober trik za obnovo bele barve superg je ta, da uporabite zobno pasto. Superge drgnite s staro zobno ščetko in zobno pasto, dokler spet ne pobelijo. Pustite, da pasta stoji približno 15 minut, nato sperite z vlažno krpo.

Sol

Začnite z drgnjenjem čevljev s suho krtačo, tako znotraj kot zunaj, da odstranite odvečno umazanijo, ki bi se lahko prijela na tkanini. Nato jih začnite drgniti z vsaj 150 grami grobe soli in pustite, da sol stoji tam vsaj eno uro. Po tem času jih operite s hladno vodo in tekočim milom, da odstranite umazanijo in sol, iz katere ste jih belili.

NaDlani.si; Foto: Unplash