• C Novo mesto
  • 03:26
  • Ned, 13.06.2021

Vrniti se k svojemu bivšemu ali ne? Zastavite si teh šest vprašanj

Zakaj se je to razmerje sploh končalo? Ga res pogrešate ali ste preprosto osamljeni? – To je le nekaj vprašanj, ki si jih morate zastaviti, preden ponovno postavite svoje srce na pladenj.

Razhoda od nekoga ljubljenega ni enostavno preboleti, če pa razmišljate o tem, da bi se vrnili k bivšemu, se preden karkoli v tej smeri naredite, vprašajte zakaj to počnete. Razjasnite se si, če partnerja resnično pogrešate ali se preprosto počutite osamljene, in bi se k njemu vrnili samo zato, ker ne želite biti sami.

Preden ponovno investirate v ta odnos, si zastavite šest vprašanj, ker tvegate, da si boste spet zlomili srce.

 

1. Je to razmerje vredno ponoviti oziroma rešiti?

Foto: Pexels

Foto: Pexels

To je zelo pomembno vprašanje – samo spomnite se razloga zakaj ste s partnerjem zvezo končali in ugotovite, ali je vašo zvezo vredno rešiti. Dobro premislite, ali lahko stvari, ki so vaju ločile premagate. Lahko rešite vse težave in se povzpnete nad stvari, ki so vas motile?

 

2. Ali lahko v tej zvezi začnete znova?

 

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Če se odločite za spravo s bivšim je najbolje, da začnete od začetka. To svetujejo prav vsi zakonski terapevti. Tako se boste podali v novo zvezo brez zamer in čustvene prtljage, ki bi vas lahko zadržala. Vašega bivšega poskušajte ne obsojati glede na staro razmerje, ampak se osredotočite na novo zvezo. To seveda ne bo lahko, je pa izvedljivo.

 

3. Ali se imate dovolj radi, da si ne bi več dovolili vztrajati v toksičnem odnosu?

Foto: Pexels

Foto: Pexels

To je pomembno vprašanje, še posebej, če je bilo v razmerju veliko žalitev ali omalovaževanja. Ali se imate dovolj radi, da si ne bi več dovolili takšnega vedenja? Ali pa se preprosto prepustite novim načinom manipulacije? 

 

4. Je vaš bivši res tisti, ki si ga želite, ali je ta vzdevek pridobil z razlogom?

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Po razhodu se ljudje nostalgično spominjajo prejšnjih odnosov zgolj v dobri luči in zlahka pozabijo na težke trenutke. Zato se pogosto želijo vrniti k svojim bivšim partnerjem. Zakonski terapevti opozarjajo, da je zelo pomembno, da ‘roza očala’ ali poželenje ne zameglijo vašega vida.

 

5. Ste prepričani, da s tem ne delate velike napake?

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Vrnitev v njegov objem mu daje upanje, da bi se stvari lahko spremenile. To pa ni najboljša izbira, če niste povsem prepričani v katero smer želite iti.

 

6. Ali to počnete, da osrečite sebe ali druge?

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Najbolje je, da poskusite znova, če to počnete iz pravih razlogov. Sicer boste lahko s svojimi dejanji nekoga zelo prizadeli, morda tudi sebe.

 

 

Pripravila: N.P., Foto: Pexels