• C Novo mesto
  • 08:11
  • Ned, 26.06.2022

Vse, kar morate vedeti o spolnosti v resnem razmerju

Ko se vaš status spremeni iz »samski« v »v zvezi«, to povzroči še vrsto sprememb na drugih področjih vašega življenja. Prav tako vpliva tudi na dogajanje v spalnici.

»Seks bo v resnem razmerju postal dolgočasen in monoton.«

To nikakor ne drži, tudi če se vam ob misli na monogamno razmerje morda tako dozdeva ali če so vas v to prepričali ljudje okoli vas. Če ste že v razmerju in vas spolnost več ne vznemirja, je to zato, ker ste sami dopustili, da postane dolgočasna. Zavedajte se, da imajo dolgočasno spolno življenje samo tisti, ki so že sami po sebi dolgočasni. Če ste v odprtem, ljubečem, spoštujočem in strastnem razmerju, bo takšno tudi vaše spolno življenje. Sprostite se in uživajte.

Minilo je obdobje nore zaljubljenosti in to je pravzaprav super

Ne mislite, da je umiritev začetne zaljubljenost slaba stvar. Na začetku razmerja, ko se s partnerjem še spoznavata, sta oba polna pričakovanj in vznemirjena pred vsakim srečanjem. Sčasoma pa ti občutki zbledijo in odnos postane drugačen, saj se pričneta spoznavati na bolj intimnem nivoju. Spolni odnosi morda postanejo redkejši, vendar pa so bolj čustveni, čutni in povezani, kar vas navdaja s povsem drugačnimi občutki sreče in pripadnosti.

Zaradi prenatrpane dnevne rutine bo seks pogosto izpadel iz urnika

Povsem normalno je, da služba in družina povsem okupirata vaš vsakodnevni urnik in tako zmanjka časa ali energije za spolnost. Pred začetkom zveze se seks zdi nekaj povsem spontanega in naravnega, zmeraj najdete čas zanj. Poskrbite, da bo tako tudi v resnem razmerju. Po navadi dnevni urnik odraslega človeka izgleda tako: zjutraj pripravite otroke za vrtec ali šolo, greste v službo, doma skuhate pozno kosilo, poskrbite za ostala gospodinjska opravila in nato do spanja počivate pred televizijskimi ekrani. Poskušajte prekiniti ta cikel in najdite čas tudi za vas in vašega partnerja.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Pexels