• C Novo mesto
  • 21:15
  • Sob, 04.12.2021

YouTube vlogerka eno leto ni uporabljala deodoranta in to se je zgodilo

Elyse Brautigam, 22-letna YouTube zvezda, ki je zelo znana tudi po tem, da zagovarja vegansko prehrano, se je odločila za zanimiv izziv. Želela si je preizkusiti, kaj se zgodi, če eno leto ne uporablja deodoranta. Izziv je tudi uspešno prestala in še več – z rezultati je več kot zadovoljna. Po njenem sedaj živi zelo zdravo, povezano z naravo, za povrh pa se je znebilatudi neprijetnega vonja. Kako je to mogoče?

Telesni vonj je odvisen od tega, kar jemo

Brautigamova meni, da sedaj nima več neprijetnega vonja, na kar pa po njenem mnenju vpliva predvsem ustrezen način prehranjevanja; uživa le surova veganska živila. Brautigamova kot glavni vzrok, zakaj se je odločila za tako drastično spremembo v svojem življenju, navaja, da se boji, da bi uporaba deodoranta negativno vplivala na njeno zdravje, saj lahko vsebuje tudi zelo škodljive sestavine. Odkar je spremenila svoje prehranjevalne navade, je dosegla hormonsko ravnovesje, zaradi česar se je tudi njen vonj spremenil – na bolje.

Odkar ne uporablja deodoranta, je prepričana, da ima njen znoj manj neprijeten vonj, zasluge pripisuje predvsem veganskemu načinu prehranjevanja. Prizna, da se ob večji fizični aktivnosti in telovadbi veliko znoji, vendar znoj nima zares neprijetnega vonja. Zakaj? Toplotno obdelana hrana naj bi imela bolj močan vonj, medtem ko surova veganska hrana nima tako močnega vpliva na vonj, ki ga bo oddajalo telo. Naše telo naj bi namreč imelo drugačen vonj glede na to, s čim se prehranjujemo.

Naraven vonj je boljši od vonja deodoranta

Brautigamova sicer živi v precej toplem podnebju, zaradi česar se tudi veliko znoji, prizna. Ampak je mnenja, da to ni neprijeten vonj, temveč naraven vonj po feromonih, ki ga ima veliko raje kot pa tipičen neprijeten vonj, ki je mešanica deodoranta in potu. Seveda pa pridejo tudi dnevi, ko se ji zdi, da nekoliko zaudarja. Kljub temu ne uporabi deodoranta, ampak poišče drugo rešitev – takoj, ko je možno, si z vodo umije pazduhe.

Kaj mislite o načinu življenja 22-letne vlogerke vi?

Pripravil NaDlani.si; Foto: YouTube