• C Novo mesto
  • 03:46
  • Sob, 21.05.2022

Za moške: 5 skrivnosti, kako izboljšati vzdržljivost v postelji

Če si tudi vi želite biti spolno aktivni celo noč, niste edini. Veliko moških skuša najti način, da bi se izboljšali v postelji. Zavedajte se, da kar vpliva pozitivno na vaše splošno zdravje, vpliva pozitivno tudi na vašo spolnost. Poglejmo si 5 kratkih in efektivnih nasvetov, ki vam lahko pri tem pomagajo.

  1. S samozadovoljevanjem izboljšajte svojo vzdržljivost

Če pri seksu ne zdržite tako dolgo, ko si želite, potrebujete morda le malo vaje. Seveda je sam seks najboljša oblika vaje, vendar pa lahko tudi samozadovoljevanje izboljša vašo vzdržljivost. Pomembno je, da pri samozadovoljevanju ne hitite, ampak si vzamete čas in skušate uživati čim dlje.

  1. Ostanite aktivni

Eden najboljših načinov, da izboljšamo zdravje in seksualno kondicijo, je šport. Predvsem tak šport, ki pospeši naš srčni utrip in nam požene kri po žilah. Z rednim treningom ohranjamo svoje srce in spolnost v najboljšem možnem stanju. 30 minut intenzivnega treninga na dan (tek ali plavanje) prav tako poveča vaš libido.

  1. Zmanjšajte stres

Stres vpliva na različna področja našega telesa in na žalost tudi na naš libido, saj zviša krvni pritisk, ki negativno vpliva tudi na sposobnost erekcije in orgazma.

  1. Izogibajte se alkoholu in kajenju

Pogosto se pri reševanju stresa zatečemo k alkoholu ali kajenju, ki pa žal močno poslabšata našo vzdržljivost v postelji, saj na dolgi rok zožita naše žile in zmanjšata libido.

  1. Uživajte spodnja živila

Nekatera živila lahko povečajo naš krvni pretok, kar je pri seksu seveda zelo zaželeno. Takšna živila so:

– čebula in česen, ki sta sicer slaba za zadah, ampak dobra za krvni pretok,

– banane­, ki vsebujejo veliko kalija, ki pozitivno vpliva na naš srčno-žilni sistem,

– čili in poper oziroma vsa pekoča hrana, saj pospešijo krvni pretok,

– svinjina, arašidi in fižol, ker so bogati z vitaminom B, ki je pomemben za naš živčni sistem in izboljša našo odzivnost,

– jajca, saj vsebujejo veliko vitamina B in znižujejo nivo stresnih hormonov, ki zavirajo erekcijo.

Pripravil: NaDlani.si; Photo: Pexels

 

dolenjske lekarne