• C Novo mesto
  • 10:01
  • Pet, 19.08.2022

Ameriški turistki besni: Za dva koktajla in nekaj mesa rakov so nam zračunali 598 evrov

pomurski sejem
sejmi

Brenda in Kaelya Moulton, mama in hči, ki sta pred kratkim obiskali grški otok Mykonos, priljubljeno turistično destinacijo, sta bili neprijetno presenečeni nad računom, ki sta ga prejeli v restavraciji. Američanki so naročili koščke rakovic in dva koktajla, za kar so jim zaračunali skoraj 600 evrov. Brenda je za številne svetovne medije povedala, da sta nameravali preživeti idiličen dan na plaži, a da ju je osebje restavracije DK Oyster prisililo k naročilu hrane, ker naj bi počivala na ležalnikih. Ko je dobila račun, je osebju restavracije povedala, da dva mojita in dve rakovi nogi nista vredna toliko in da jo poskušajo pretentati.

»Rekla sem, da bom poklicala policijo. Rekli so mi, naj kar pokličem policijo, da me bo policija aretirala in da ne bom smela zapustiti države,« je povedala za Inside Edition. Ko je zapustila restavracijo, je Brenda drugim turistom začela govoriti, naj ne vstopajo, a je lastnik prišel ven in začel vpiti nanjo. Nato naj bi k njej pristopila neznana ženska in povedala, da je podoben prizor na istem mestu že videla in da je posredovala tudi policija.

»Praktično so nas pokradli«

Medtem so restavraciji v samo nekaj dneh znižali oceno na Trip Advisorju na 2,5, najslabšo oceno pa ji je dalo kar 500 ljudi. »Njihovi natakarji so naju nagovorili, naj večerjamo pri njih, ponudili so nam prijetno večerjo na soncu. Hrano smo morali izbrati iz neprecenljivega menija. Če skrajšam, je naša šestčlanska družina za en obrok porabila toliko kot na petih nočitvah v hotelu.« je zapisal še en ogorčen turist. »Super prevara! Prepričajo te, da ješ tam, potem pa za aperitive zaračunajo kakšne absurdne številke, pa so strašno nesramni! Ne hodite tja!« je zapisala neka gospa. »Ta prostor je grozen. Grozili so nam, praktično so nas pokradli in potem celo grozili, da bodo poklicali policijo, ki je očitno na njihovi plačilni listi. Ta lokal je treba zapreti,« je potožila druga.

DK Oyster je dejal, da jim ni bilo treba nikomur razlagati cen: »Bi vprašali Bugatti, zakaj zaračunavajo toliko, kot zaračunavajo? Bi prosili vse luksuzne znamke, da upravičijo svoje cene? Lahko se odločite za cenejše izdelke in storitve. Obstaja vse brez monopola.«

N. D.; Foto: youtube