• C Novo mesto
  • 04:01
  • Ned, 02.10.2022

Billie Eilish je petkratna zmagovalka letošnjih Grammyjev

Billie Eilish je ameriška pevka in tekstopiska. Rojena je v Los Angelesu, 18. decembra leta 2001 in je ena izmed mlajših pevk, ki se v tem trenutku vzpenjajo po glasbenih lestvicah in so medijsko vedno bolj prepoznavne širom sveta. Billie Eilish je prvič medijsko opozorila nase leta 2016, ko je na Sound Cloudu lansirala pesem Ocean Eyes. Glasbena pot ji je morda bila na nek način položena že v zibelko, saj se tudi njena starša ukvarjata z umetniškim udejstvovanjem. Njena mama je Maggie Baird, je igralka in režiserka, oče pa Patrick OConnel, pa je prav tako tudi igralec.

Billie Eilish

Billie Eilish

Svobodomiselna vzgoja je Billie Eilish tlakovala glasbeno pot

Nobenemu izmed Billijinih staršev glasba ni neznanka, saj sta tudi sama med drugim glasbenika. Ena izmed zanimivosti s katero je odraščala Billie Eilish, je prav gotovo tudi svobodomiselnost njenih staršev in odprt duh do raznolikosti, prav tako Billie ni hodila v šolo, temveč se je šolala od doma. Njena mama se je posvetila njenim resničnim zanimanjem ter je njo in njenega brata hitro uvedla v osnove glasbenega sveta. Starša sta ju z bratom vedno spodbujala k razvijanju lastnih talentov, potencialov in zanimanj, kar je bila tudi zelo dobra iztočnica, da se je Billie pričela ukvarjati z glasbo tudi profesionalno. Billie Eilish je napisala svojo prvo »resno« skladbo pri enajstih letih. Performirala pa je tudi na različnih šovih, vključno z šovom talentov v Los Angelesu, kjer je nastopala že pri osmih letih. Vedno je bila precej svojeglava in vsekakor unikatna. Ima zanimiv glasbeni stil, vsekakor pa je poseben tudi njen stil oblačenja in njena garderoba. Pri tem se definitivno precej razlikuje od mnogo ostalih glasbenih ustvarjalk, ki stavijo tudi na »goloto« v seksapilnem smislu. Billie pa zaenkrat »stavi« bolj na baggy stil in svojevrstno kombiniranje oblačil. Na nek način deluje tudi malce strašljivo, sploh v kombinaciji iz različnih stilov in oblik ter barv svoje frizure. Zaenkrat se poudarja s stili, ki se tako rekoč spreminjajo iz dneva v dan, kaj preveč sledu pa ni niti o ženskosti, saj jo zaenkrat spretno skriva pod različnimi oblačili in včasih kar deškim stilom oblačenja. Naj bo tako ali drugače, plus je vsekakor v tem, da je zvesta sama sebi in ne vplivom sugestij družbe in sveta slavnih. Tako kot je izrazila v enem izmed intervjujev, pa tako ali tako ni želela imeti nikoli normalnega življenja, za kar trenutno zelo dobro skrbi tako s svojo pojavo kot tudi s stilom življenja in glasbeno potjo.

Petkratna zmagovalka letošnjih Grammyjev in pevka nove skladbe o Jamesu Bondu

 Letošnje leto je bilo za Billie Eilish tudi na splošno očitno uspešno leto, saj je pričela žeti sadove svojega dosedanjega dela. V Los Angelesu kjer je potekala podelitev, ki je bila posvečena tudi nedavno preminulemu košarkarskemu mojstru Kobeju Bryantu, je bila zvezda večera. Podelitev je potekala v Staples Centru, ki je bila me drugim tudi domača dvorana kluba v katerem je igral Kobe Bryant. Večer je bil za Billie Eilish zmagovalen, saj dobila v različnih kategorijah kar pet grammyjev. Poleg nagrad pa je slavila tudi za zgodovinsko prelomnico, saj je namreč najmlajša med izvajalkami in prav tako tudi prva ženska izvajalka, ki je dobila toliko nagrad naenkrat. Billie Eilish je najmlajša glasbenica, ki je dobila nagrade v štirih glavnih kategorijah in sicer album leta – When we all fall aslepp, Where do we go? Za pesem in posnetek leta – Bad guy, za najboljši pop glasbeni album in nagrado za najboljšega mladega glasbenika.

Billie Eilish

Večer podelitve grammyev je bil za Billie Eilish zmagovalen, saj dobila v različnih kategorijah kar pet grammyjev.

Billie Eilish pa so se pojavile tudi druge priložnosti, ko je ustvarila tudi novo skladbo za film o Jamesu Bondu. Izbrana je bila, da poje nosilno skladbo nove bondiade. Pesem No Time to Die je Billie napisala kar s svojim bratom in jo namenila za nov film o agentu Jamesu Bondu. Tudi sicer sta z bratom prava pop senzacija, nastopila sta tudi na letošnjih Oskarjih. Kakorkoli že, 25. del franšize znamenitih filmov o tajnem agentu 007, prihaja v kinodvorane že aprila letos. 18. letna glasbenica ima na YouTube kanalu že več kot tri milijone ogledov balade ustvarjene za znani film. Kot bi si lahko mislili, je tudi najmlajša glasbena predstavnica, ki je do sedaj napisala in posnela Bondovo naslovno pesem. V preteklosti so to storili že precej znani glasbeni mački kot so: Maddona, Adele, Sam Smith in Tina Turner. Glasbenica pa ima med drugim tudi enega izmed najbolj prodajanih albumov. Billie Eilish si je v zelo kratkem času ustvarila zelo odmevno glasbeno kariero, toda to so šele začetki, če je ne odnese kam drugam. Je zavzeta veganka in k tovrstnemu načinu življenja večkrat spodbuja svoje oboževalce. Vsekakor ima mlada glasbenica velik vpliv predvsem na mlajše poslušalce, kar je zagotovo tudi svojevrstna odgovornost. Držimo pesti, da bo svoj vpliv, ki ga ima predvsem na mlajšo populacijo oboževalcev, namenila v kakovostne pozive in zgled.

 Avtor: M.S.

Fotografije: uradna fb stran: Billie Eilish