• C Novo mesto
  • 18:47
  • Sre, 12.06.2024

Dekle (17) ni vžgala avtomobila, a je padla izpitno vožnjo! Razlog je bil šokanten

Dekle (17) iz Lancashirea v Angliji je padla na vozniškem izpitu, ne da bi sploh prižgala avto in začela voziti, poroča LADbible. Vsi, s katerimi je delila to novico, so bili šokirani nad razlogom, zakaj je padla. Po njenih besedah ​​je vozniški inštruktor takoj po vstopu v avto opazil, da so na tleh koščki gumice, in dekle nahrulil, da je »avto umazan in nepripravljen na vožnjo«. Planila je v jok, starši pa so jo presenetili s kužkom, da bi jo razveselili. »Najhuje je, da avto sploh ni njen, ampak od instruktorjev s prejšnje vožnje, ki so pustili sledi radirke, ker so pred njenim izpitom nekaj izbrisali v zapisniku Celotna situacija je nora. Prepirala sta se deset minut. A je padla na izpitu, ne da bi sploh vozila. Bila je žalostna in jokala in ni mogla dobiti vračila, ki ga je zahtevala, ker praktično niti ni dobiti priložnost za izpit,« pravi njen oče Paul Turner.

Poleg tega, da vozniški izpit v Angliji trenutno stane 64 funtov, kar je okoli 74, oče deklice navaja, da bo hčerka na naslednji izpit čakala več mesecev in da bo zaradi tega težje, ker bo porabila veliko časa brez vožnje. »Moja hči je za to toliko privarčevala, da je to preprosto nepošteno,« je dejal njen oče.

Agencija za Varnost vožnje je po nevsakdanjem dogodku medijem sporočila, da se izpraševalec pač ni zmotil: »Izdali so smernice, da je treba avtomobile, ki se uporabljajo na vozniških izpitih, pred preizkusom očistiti, da se zmanjša možnost okužbe s covidom. To je treba spoštovati.«

N. D.; Foto: Shutterstock