• C Novo mesto
  • 06:37
  • Sob, 23.09.2023

Dekleta generacije Z opuščajo nedrčke v novem trendu: Naj bodo svobodne

Ženske generacije Z nočejo nositi nedrčkov, novi trend pa je postal hit. Oznaka ‘brez modrca’ ima na TikTok več kot 600 milijonov oznak. Sliši se seksi, vendar večinoma predstavlja ženske, ki pozirajo v zabavnih oblekah brez nedrčka, da bi pokazale, da so različne oblike prsi normalne. Tiktokerica Vaninileon je postala viralna, potem ko je napovedala, da bo cel teden poskušala biti brez nedrčka. Pojasnila je, da poleti nerada nosi nedrčke, saj ji pokvari modne kombinacije. »Iskreno povedano, vidiš jih na vsakem ljubkem topu,« je pripisala videoposnetku, ki je nabral na milijone ogledov.

@titsaretits “Bounce when she walk” #titsaretits #hottie #teenagelife #hotgirilsummer #nobra #bralesslife #nobraclub #dancechallenge #halaybaşı #halaycılar #weddingtiktok #weddingdress #tightdress #reels #hotmomlife #muslimtiktok #foryoupage #paratii ♬ Bounce When She Walk – Ohboyprince

»Z velikim zanimanjem bom spremljala tvojo dogodivščino«, »Verjemi mi, da te nihče ne bo obsojal na noben način negativno», »Naj bodo svobodne«, so ji sledilci zapisali v komentarjih. Cilj trenda ni le odvreči nedrčke, ampak znati kombinirati oblačila brez njih. Gibanje so vede ali ne podprle zvezdnice, kot sta pevka Due Lipa in manekenka Kendall Jenner, ki se v javnosti pogosto pojavljata brez nedrčka in sprožata reakcije ljudi.

Psihologinja: Ženske se brez nedrčka počutijo osvobojene

Seveda ni vsaka genzerica pripravljena na ta trend. TikTokerka Lacey Claire je posnela ‘trapast’ video, v katerem je pokazala svoj videz brez modrčka v kratkem belem topu, da bi poudarila, da ne pristaja vsem. Nasmejala je milijone ljudi in številne ženske so se strinjale, da še niso povsem pripravljene, da bi se pridružile trendu brez nedrčkov. »Sploh jih nimam«, »Enega imam večjega, drugega manjšega«, je zapisala v komentarjih pod videom.

Psihologinja Carly Dober je za New York Post pojasnila, da je trend revolucija mladih žensk. »Čustveno in psihično je lahko nenošenje nedrčka sporočilo o tem, kako se želite predstaviti svetu, pa tudi, kako želite zakriti zelo običajne dele telesa,« je dejala. Dodala je, da se mnoge ženske počutijo osvobojene, ko ne nosijo modrčka, kar je znak, da lahko trend pozitivno vpliva na tiste, ki se ga odločijo sprejeti. »Mislim, da je vse, kar ljudem omogoča, da se svetu predstavijo takšni, kot so, na koncu koristno,« je zaključila.

N. D.; Foto: TikTok