• C Novo mesto
  • 12:47
  • Ned, 13.06.2021

Devet gospodinjskih opravil, ki imajo največ možnosti, da se končajo z vročo posteljno akcijo

Skoraj polovica parov je priznala, da se je skupno gospodinjstvo sčasoma spremenilo v strastno ljubljenje. Posamezniki z navdušenjem opazujejo, kako njihov partner kuha in čisti. Gospodinjstvo je lahko bolj razburljivo, kot se morda zdi, kaže raziskava, ki jo je Superdrug Online Doctor izvedel na tisoč ljudeh, 500 Američanih in 500 Britancih.

Več kot polovica, natančneje 58 odstotkov, je dejala, da jih navdušuje opazovanje partnerja, kako opravlja gospodinjska opravila. Ni pa vsako delo enako vznemirljivo, zato so dobili seznam. Prepričljivo je bilo kuhanje na prvem mestu.

Gospodinjska opravila, ki imajo največ možnosti, da se končajo s seksom:

1. Kuhanje – 62 odstotkov.
2. Čiščenje – 48 odstotkov.
3. Majhna popravila po stanovanju – 43 odstotkov.
4. Pospravljanje postelje – 40 odstotkov.
5. Pomivanje posode – 35 odstotkov.
6. Urejanje okolice – 34 odstotkov.
7. Pranje avtomobila – 30 odstotkov.
8. Pranje perila in sušenje – 27 odstotkov.
9. Zlaganje / organiziranje omar – 15 odstotkov.

Kombinacija občutka hvaležnosti, občutka timskega dela …

Moški so bolj navdušeni nad opazovanjem žensk, ki delajo po hiši, jih je reklo 61 odstotkov – v primerjavi s 56 odstotki žensk, ki o fantih menijo enako. Kaj je v tem, ko gledamo, kako naša ljubljena oseba ‘riba’ po hiši hišo, tako privlačnega? Se je spraševala psihoterapevtka Jennifer Hamady. »Gre za kombinacijo občutka hvaležnosti, občutka timskega dela in partnerstva,« pravi. »Imeti nekoga, ki opravlja gospodinjska opravila, bi lahko uvrstili v enega od petih ljubezenskih jezikov, ki opisujejo načine, kako ljudje dajejo in prejemajo ljubezen. Eno izmed njih je dejanje vročitve. To pomeni, da se nekateri ljudje počutijo najbolj ljubljene, ko jim partner naredi nekaj, za kar vedo, da jim bo polepšalo dan oz. olajšalo življenje,« je še pojasnila.

Raziskave so tudi pokazale, da lahko, ko se različna dela opravljajo skupaj, celo postanejo nekakšen igriv afrodiziak za pare. Skoraj polovica vprašanih, ki so v razmerju (49 odstotkov), je namreč priznala, da se je opravljanje hišnih poslov s partnerjem sčasoma spremenilo v strastno ljubljenje, poroča bestlifeonline.com.

NaDlani.si; Foto: Pixbay

Devet gospodinjskih opravil, ki imajo največ možnosti, da se končajo z vročo posteljno akcijo
1 od 1
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.