• C Novo mesto
  • 03:15
  • Pon, 23.05.2022

Fantje, ne boste navdušeni! Tako se moški ponos z leti spreminja

To pač ni zgodba o tem, kaj bi se lahko zgodilo z vašim penisom. Ne gre za čudne nesreče ali situacije, ki se zgodijo, ko poskušate povečati svoj penis. To so stvari, ki se vam bodo verjetno sčasoma zgodile, če se vam še niso. Tako kot drugi deli telesa je tudi moško spolovilo v nemilosti let, ki minevajo. Sprememba preprosto nastane. To seveda ne pomeni, da je to, kar se dogaja, izključno slabo, nekaterim spremembam pa se lahko še vedno izognete. Stvari, ki sledijo, je mogoče do neke mere preprečiti ali odložiti, ko gre za upočasnitev staranja moških genitalij, za dosego svojih ciljev ne potrebujete nobenih čudnih izdelkov ali zapletenih vaj. Dr. Brian Steixner, vodilni na Inštitutu za zdravje moških pri Jersey Urology Group je za Men’s Health povedal, kako najučinkoviteje zdraviti določena stanja.

Stvari se razpadajo

Po besedah dr. Steixneru se bo vaša mošnja sprostila s starostjo. To je predvsem neizogiben vidik staranja zaradi izgube mišične mase.Lahko pa stvari obdržite tam, kjer jih želite, z uporabo vse bolj priljubljenega postopka, imenovanega skrotoplastika. Poleg tega lahko takoj ukrenete – opustite kajenje in ohranjanje zdrave teže lahko pomagata zmanjšati tveganje za sprostitev mošnje.

Prišlo bo do zmanjšanja penisa

S starostjo postopoma izgubljamo velikost. Običajne kožne celice nadomestijo neelastična vlakna in tveganje za to je še večje, če si močno prizadevate za vzdrževanje pivskega trebuha.

Ukrivljen penis

Zahvaljujoč večkratnim travmam na videz neškodljivih stvari, kot so športne in spolne aktivnosti, se lahko brazgotinsko tkivo nabere po dolžini vašega penisa in tako povzroči ukrivljenost.In če to ni dovolj moteče, se ta brazgotina ne razvije simetrično. Tam, kjer ste bili nekoč »puščica«, postanete »lok«.»Lahko se poslabša v 60. in 70. letih. Videl sem bolnike, katerih penisi so videti kot vprašalnik,« pravi dr. Steixner. Toda danes obstajajo injekcije botoksa, ki pomagajo preprečiti pojav takšnih brazgotin in sčasoma ukrivljenost penisa.

Erektilna disfunkcija

Obstaja več kot 30 milijonov moških z erektilno disfunkcijo, razlog za to pa je izguba krvi.»Erektilna disfunkcija je kot srčni infarkt penisa,« razlaga dr. Steixner. Če pa poskrbite zase, se lahko tej težavi izognete.»Imam paciente v njihovih 90. letih, ki imajo popolno erekcijo, ker so poskrbeli zase,« poudarja dr. Steixner.

Tveganje za raka prostate se poveča

Večina moških se zaveda nevarnosti raka prostate in testisov. Toda poleg njih obstaja tudi tveganje za kožni rak na samem penisu, še posebej, če radi pogosto hodite v solarij.Tudi moški, ki so neobrezani, vendar ne posvečajo veliko pozornosti svoji osebni higieni, lahko ustvarijo pogoje, ki prispevajo k tveganju za nastanek raka penisa.

Kar se tiče manj nevarnih, verjetnejših sprememb, vedite, da se bo s starostjo raven testosterona znižala. To pomeni rahlo, a konstantno izgubo velikosti. Zmanjšana funkcija živcev in občutljivost vam lahko otežita orgazem.

NaDlani.si; Foto: Unplash