• C Novo mesto
  • 20:36
  • Sob, 04.12.2021

Gabi (50) dobila pogojno kazen, ker je možu Ivanu rekla, naj pu** k…

50-letno Gabi so aretirali potem, ko je možu med prepirom povedala, da naj ‘puši k…’, le ta pa jo je posnel z mobilnim telefonom in jo takoj prijavil. Zaradi teh besed je prenočila na policiji in bila obsojena na kar 45 dni pogojne kazni. Sodeč po sodbi je Gabi septembra lani okoli 13.20 v družinski hiši na območju Zagreba »v prisotnosti dveh mladoletnih otrok zagrešila psihično nasilje v družini nad možem Ivanom tako, da mu je rekla, naj pu*i k…, kar je povzročilo moževe tesnobe in kršitve dostojanstva,« poroča Danica.hr. Žena, sicer poročena in mati treh otrok z visokošolsko izobrazbo, je priznala, da je možu rekla omenjene besede, a šele potem, ko ji je rekel, da je nora in ker jo je takrat snemal z mobitelom, brez njene vednosti in odobritve.

Foto: Pixbay

Mož je nekdanji policist, že prej obsojen zaradi nasilja v družini

»Otroci niso bili prisotni. Vem, da sem se zmotila in tega ne bi smela reči, a me je žalil in sem samo odgovorila. A tega otroci niso slišali,« je povedala na sodišču. Poročena sta že 20 let, pravi, težave pa so nastale, ko ji je mož pred dvema, tremi leti očital, da ima ljubimca, on pa ji je sledil in prisluškoval telefonu in tega je imela res dovolj. Mož, nekdanji policist, danes pa varnostnik, je bil že prej obsojen zaradi nasilja v družini, potem ko ga je žena prijavila zaradi podobnega primera. Priznal je, da je tisti dan posnel svojo ženo, ko mu je rekla kletvico in takoj odšel na policijo, da bi zoper njo vložil ovadbo.

»Žalitev in provokacija moža v tem letu in pol je bila v tem, da ni minilo niti dva dneva, da ne bi žena rekla: »Vi štirje ste idioti, lenuhi in barabe,« je na sodišču pričal Ivan. »Bil sem obsojen zaradi nasilnega vedenja do svoje žene, vendar sem vložil pritožbo in ta ni pravnomočna. Potem pa zaradi službe zelo pazim, da ne rečem več in končam na sodišču,« je zaključil njen mož Ivan.

N. D.; Foto: Shutterstock