• C Novo mesto
  • 21:44
  • Čet, 30.06.2022

Izžreban rekordi EuroJackpot! Ne boste verjeli, kam gre 110 milijonov evrov

Srečnež iz Nemčije je od včeraj bogatejši za kar 110.213.537,30 evrov. Zadel kombinacijo 5 + 2 v igri Eurojackpotu. Izžrebane so bile številke 4, 22, 28, 32, 47 ter dodatni 1, 2. Nemški mediji ob tem poročajo, da gre za igralec iz pokrajine Severno Porenje-Vestfalija osvojil pa je rekorden znesek v zgodovini Eurojackpota. Kombinacija 5 + 1 je tokrat prinesla 674.126,50 evrov, ki gredo na Dansko, Finsko in trikrat v Nemčijo. V Sloveniji tokrat ni bilo večjih dobitkov, trinajst ‘srečnežev’  je zadelo kombinacijo 4 + 1 in osvojilo 339,60 evrov.

Naslednje žrebanje za Eurojackpot je v torek, 24. maja, glavni dobitek pa je 30 milijonov evrov.

Ko se Slovencem nasmehne sreča

Doslej so v letu 2022 štirikrat izžrebali glavni dobitek. Spomnimo, srečni dobitnik Eeurojackopta izžrebanega na zadnjo januarsko soboto, vrednega dobrih 11 milijonov evrov je bil prebivalec občine Rogaška Slatina. Vse od takrat se je namreč ugibalo, kdo bi lahko bil tisti, ki mu je obisk slatinske pošte, kjer je bil zmagovalni listič vplačan, spremenil življenje. Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da je dobitek vplačala oseba s stalnim prebivališčem v občini Rogaška Slatina. Občina Rogaška Slatina bo tako na račun Eurojackpot srečneža, svoj proračun obogatila za 15 odstotkov davka od dobitka, oz. za nekaj manj kot 1,7 mio evrov. Razliko, okoli 9,5 mio evrov, bo na svoj TRR dobil srečni dobitnik. Po poročanju tamkajšnjih likalnih portalov je omenjena občina dobila že drugo veselo novico, saj je pred dnevi je vlada odobrila 2 milijona evrov sofinancerskih sredstev za gradnjo razglednega stolpa Kristal.

Kako poteka Eurojackpot?

Garantirani sklad za glavni dobitek jackpot znaša deset milijonov evro, kar pomeni, da je v skladu za glavni dobitek vedno najmanj deset milijonov evrov, narašča pa lahko do največ 90 milijonov evrov. Žrebanje dobitne kombinacije poteka s pomočjo žrebalne naprave. Za tekoči krog Eurojackpota se iz bobna, v katerem je 50 žogic s številkami od 1 do 50, izžreba pet številk in iz bobna, v katerem je 10 žogic s številkami od 1 do 10, dve številki. Glavni dobitek jackpot (dobitek 5 + 2) imate, če ste pravilno napovedali vseh sedem številk. V igri Eurojackpot je kar 12 kategorij dobitkov, navajajo na spletni strani Loterije Slovenije.

N. D.; Foto: Shutterstock

sejmi