• C Novo mesto
  • 22:03
  • Pon, 25.09.2023

Mamica razkrila, kako pogosto se tušira in sprožila polemike: To je odvratno

»Očitno se tudi tisti z otroki tuširajo vsak dan. Zaradi konteksta, imam dva otroka, enega je mlajši od pet let in delam krajši delovni čas. «

Neka uporabnica foruma Mumsnet je sprožila polemiko, potem ko je pred kratkim zapisala, da se tušira trikrat na teden. Sinoči sem s prijateljicami pila pijačo. Vse smo ženske, mešanica družbe mam in tistih brez otrok. Ena prijateljica je omenila, da od poroda vsak dan težko najde čas za tuširanje. Rekel sem, da se jaz ne tuširam vsak dan in nimam majhnega otroka. Vsi so me gledali,« je začela objavo na forumu.

»Očitno se tudi tisti z otroki tuširajo vsak dan. Zaradi konteksta, imam dva otroka, enega je mlajši od pet let in delam krajši delovni čas. Tuširam se tiste dni, ko grem v službo, pa še kakšen dan. Zato se običajno tuširam trikrat na teden,« je dodala. Pojasnila je, da svoje proste dneve preživlja doma v igri z otroki, sprehajanjem psov, tekom ali v parku. Ugotavlja, da se tudi tušira, če telovadi, seksa oz. dobi menstruacijo.

Njena objava je sprožila razpravo na  forumu

»Mislim, da je samo trikrat na teden odvratno. Vsak dan se tuširam,« »Štirje otroci, samohranilka, vsak dan se tuširam. Ne bi šla od hiše, če se ne bi stuširala,« »Normalno je, da se tuširam vsak dan,« »Samo ko se ne tuširam, je takrat, ko sem depresivna. Ne razumem ljudi, ki se ne tuširajo vsak dan,« Se tuširam vsak dan, le las si ne umijem vsakič, »Potrebujete le dve minuti. Imam tri otroke in se kopam vsak dan,« so mamice pisale v komentarjih. Spet druge so podprle žensko, ki je pisala, da se tušira trikrat na teden. »Tuširaj se, kadar hočeš. Če smrdiš, se potem bolj tuširaj. Če ne, koga res briga, kolikokrat se kopaš?», »Če ne smrdiš, se ni treba tuširati,« »V tem ne vidim problema,« »Zadnje čase je vedno manj ljudi, ki se tuširajo vsak dan in to je v redu,« so še modrovale spletne komentatorke.

N. D.; Foto: Pixbay