• 10.05C Novo mesto
  • 12:26
  • Pet, 28.02.2020

Milice se vračajo! VIDEO

Kdor je odraščal v minulem tisočletju, se še dobro spominja kultnega dolenjskega filma z naslovom Milice, ki je leta 1997 nastal pod taktirko Saša Đukića in Francija Keka. Zabavne prigode miličnikov pa zdaj, po natanko 20 letih, dobivajo nadaljevanje.

NOVO MESTO – Film, za katerega ste gotovo že slišali, se dogaja v predvolilnem času, ko se lokalni oblastniki trudijo, da bi se obdržali pri jaslih – na vsak način. To jim nehote preprečita dva miličnika, dobra kot kruh, a imata seveda tudi karakteristike, ki jih sicer poznamo iz vicev o policistih. Kakor koli že, film, ki je pred male zaslone prikoval številne ljubitelje filmov, pa seveda tudi preproste kmečke ljudi, ki razumejo dolenjski humor, je v vseh teh letih postal že legendaren, zdaj pa smo tik pred tem, da luč sveta ugleda film Milice 2.

Seveda sta glavna junaka filma danes nekoliko starejša in modrejša (in Janija Muhiča je zamenjal Đukić), a tokrat na prste stopita češki mafiji. Scenarij za film je menda nastajal dolgih sedem let, je pa zato morda še toliko bolj dodelan – bomo videli. Seveda gre za nizkoproračunski film, v katerega so zato morali vložiti toliko več energije in lastnih sredstev, a na veselje vseh naj bi ga lahko gledali že oktobra.

Motor filma, Đukić in Kek, pa medtem na družabnih omrežjih že pridno nabirata oboževalce. Obiskujeta tudi najrazličnejše prireditve in jo rada zagodeta nič hudega slutečim mimoidočim. Spodaj si lahko ogledate nekaj teh utrinkov, če ste pozabili, kaj se je dogajalo v prvem filmu o nerodnih miličnikih, pa si poglejte še spodnji posnetek. In seveda napovednik filma Milice 2.Pripravila: M. S.
Foto: Fb

Milice se vračajo! VIDEO
1 od 9
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.