• C Novo mesto
  • 21:59
  • Ned, 13.06.2021

Misterij pogrešanega penisa! Priljubljena skulptura odstranjena z vrha gore, policija preiskuje izginotje

Nemška policija je začela preiskavo po izginotju velike lesene skulpture falusa z gore, na kateri se je pojavil brez obrazložitve pred nekaj leti. Dvometrsko skulpturo so posekali konec tedna, je v ponedeljek poročal lokalni časnik Allgaeuer Zeitung, za zdaj pa so neznani posamezniki za seboj pustili le kup žagovine.

Skulptura penisa se je nahajala na razgledni točki na 1.738 metrov visoke gore Grünten v južni Nemčiji v osrčju Bavarskih Alp. Poklon moškim genitalijam so v zadnjih letih obiskali številni planinci, pojavil se je celo na Google Maps, kjer je uvrščen med kulturne spomenike. Sodeč po urbani legendi je bila 200-kilogramska skulptura narejena kot šaljivo rojstnodnevno darilo za mladeniča, čigar družina darila ni pretirano razveselila, zato so ga odvlekli in pustili na gori. V zadnjih tednih je bil leseni penis večkrat v središču pozornosti lokalne javnosti, ker so ga podrli in kmalu znova namestili, po skulpturi so poimenovali celo neko pivo v lokalni pivovarni.

Nemška tiskovna agencija dpa je ob tem poročala, da policija v bavarskem mestu Kempten preiskuje izginotje, čeprav še ni jasno, ali gre sploh za kaznivo dejanje in niso popolnoma prepričani, kaj bodo storili, če na koncu najdejo tatu. Nenazadnje, lastnik skulpture sploh ni znan.

NaDlani.si; Foto: twitter