• 17.2C Novo mesto
  • 20:28
  • Ned, 12.07.2020

Nakupujete na črni petek: pazite, da se vam ne zgodi to kar se je kupcu s posnetka#VIDEO

Črni petek, ko se po vzoru ameriških tudi slovenski trgovci odločajo za popuste, po opozorilih Zveze potrošnikov Slovenije (ZPS) ni nujno najboljši dan za nakupe. Že lani se je petek raztegnil preko celega konca tedna, nekateri trgovci pa so še v ponedeljek obdržali popuste. Letos že od začetka meseca potrošnike bombardirajo z “mesecem norih cen”.

Previdno

Pomembno je, da potrošniki za izbran izdelek ceno spremljajo vsaj nekaj tednov ali mesecev, da bodo vedeli, ali je ponudba na črni petek v resnici dobra. »Tudi nekateri slovenski spletni trgovci ponujajo možnost najnižje cene. Če pri katerem drugem trgovcu odkrijete še nižjo ceno, jo izenačijo. “Uporabite spletne strani za primerjavo cen in gibanje cen v zadnjih mesecih,« priporočajo.

Trgovci čistijo zalogo

Pomembno je tudi, da že pred nakupom poiščejo čim več informacij, posebej, če gre za dražje izdelke. Črni petek je za številne trgovce odlična priložnost, da počistijo zaloge izdelkov, ki jih ne prodajajo dobro ali ker jih potrošniki vračajo, ker z njimi niso zadovoljni. Lahko pa se vam zgodi tako, kot se kupcu s posnetka, ki te dni kroži po facebooku:

Zľava

Zľava

Objavil/a Na zamyslenie dne Sobota, 09. november 2019

NaDlani.si; Foto: facebook